Ungdomsfullmäktige i Västervik !

Sitter på ungdomsfullmäktige i Västervik, imponeras av konstruktiva motioner/ yrkande. Gläds åt att vi genomför denna aktivitet med beredningsstatus dvs ärenden som kommer upp hanteras i respektive ansvarig nämnd! Unga tas på allvar och detta fullmäktige med och för unga är påriktigt. Jag hoppas att de rundabord- samtal som vi har mellan unga och politiker inspirerar och uppmuntrar till fortsatt engagemang i samhällsbyggandet!

Konstaterar att vi gjorde helt rätt när vi beslutade behålla demokratiberedningen efter den statliga remissrundan om demokrati för en del år sedan ! Tvärpolitiskt försöker vi utveckla och förnya arbetsformer och verktyg för att föra medborgardialog/ planering i kommunen.

Läs mer på www.vastervik.se

Efter mötet kommer vi fortsätta med fullmäktige – där budget o plan/ strategi tom 2010 skall diskuteras. Det finns mycket att reflektera om efter denna finanskris baserad på spekulationsekonomi som nu ska taxas ut av det offentliga ?? Plötsligt är marknadskrafter och öppna marknaden som bortblåst…

Konkret är det ”miljonförluster” pengar som i cyberspace, börser och kapitalmarknaden som ”försvunnit” ! Vad innebär det för västerviks kommun tja en 100-200 miljoner skall ”stramasåt” sparas eller tas bort från verksamheter. Hur ska det gå till ? Finns spar utrymme, ska vi kicka folk, stänga skolor eller ….. Vart går kommunala skatte pengar och hur använder vi  vårt politiska mandat ? Många frågor och en olustig situation, global baksmälla i finansmarknaden som kraschar ner i vardagen. 

Noterar kopplingar mellan politiken personifierat , jävsförhållanden  kanske  nepotism förhållanden där allmänna nyttigheter utnyttjats för egen eller närståendes vinning. Detta får INTE FÖREKOMMA vi måste hålla moralen  och etiken högt – och minsta misstanke skall beaktas och granskas ! 

Hur ska annars trovärdighet för vad som står för dörren kunna genomföras och igen värna fred -frihet och demokrati, fri från egenintressen !

Annonser

One thought on “Ungdomsfullmäktige i Västervik !

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s