Sol i en energiladdad vår med landstingsmöte & energi på riksdagen!

Det har varit högt tempo denna vår, valrörelse till Europa Parlamentet. Med glädje konstaterar vi att det blivit ett grönare europa med + ca 10 mandat i parlamentet. Sveriges gröna låg på målsnöret för 3 mandat men fick två enligt sluträkningen och stolt skickar vi nu Carl Schlyter och Isabella Lövin som Miljöpartiets kunniga aktiva kandidater.

Vår ny partistyrelse hade möte i helgen ,ett tvådagars i spöregn ,- Så trädgårdsångesten ( att inte kunna pula i egna trädgården) och faktum är att det blev ett premiärdopp för året ( i Mälaren), kändes  helt ok !

Mitt partipolitiska uppdrag har fortsatt med ansvar för energi och kärnkraftspolitik, Jord-skogsbruk, jakt och fiske samt internationellt med ”fair trade” / Rättvis handel frågor.

Vårt utökade ps är ett glatt kompetent gäng med stort engagemang, det bådar gott inför valrörelse 2010.

Energiladdat… På riksdagen har vi att se fram emot röstning om energibetänkandet . Centerns få kvarvarande ledamöter som värnar kärnkraftsavvecklingen är hårt hunsade,med heder höll Eva Lindgren C ett anförande. Vi ser fram emot att hon mfl står upp för sig vid omröstningen framöver.  Hon mfl ska känna stödet från grönalaget!

Man kan ju konstatera att Borgargänget faktiskt gått emot sina valutfästelser genom att riva upp avvecklingsbeslut och utbyggnadsstoppet för kärnkraftsenergi. Dessutom vill man nu sabba för vindkraften genom uttagsskatt… Knappast trovärdigt …

Så sitter vi här i en strålande junidag på landstingsfullmäktige, just nu debatteras Självmord, demprimerande men  viktigt ämne. Borgarna vill inte se några politiska regerings kopplingar i form av nedmontering av välfärd, social utslagning osv  Borgarna buar när de politiska förändringarna från riks omnämns, arbetslivstrygghet, socialförsäkring, skolsystem osv omnämns obekvämt…

Får  i arbetsmiljöldebatt gliringar om att centern Christer (C) och jag verkar vara budisar i talarstolen-ironin är övertydlig… Måste erkänna att centergänget för mej tappade sin trovärdighet när de gav vika för Mauds kovändning om kärnkraften. Men jag tycker att vi vitaliserar debattinläggen – alltid kul när det är lite drag i diskussionerna ! Och naturligtvis kommer det bli mkt speglingar av regeringsalliansens politik o ledarskap som splittrar landets regionalpolitik och möjligheter till återväxt. I energifrågan, i infrastrukturfrågan , i arbetslivsfrågan osv….

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s