Almedalen o solar !

Efter 3 intensiva dagar i #Almedalen-Gotland är det dags att bege sig hemåt. Det har varit mycket och många solar…Folkkampanjen mot kärnkraft och kärnvapen har gjort ett bejublat återtåg. Med massa solknappar har vi delat ut leaflets på gator och torg och möts av idel support. Många med nostalgi,

-”wow jag minns hur mina föräldrar hade dom där märkena ”    eller

-” men gud va bra att NI LEVER- kan man få köpa 10 knappar jag bara måste ge bort till vårt gäng som protisterade vid kärnkraftsomrösningen”

Även med lite sorg fanns det människor som gått på lobbyn av kärnkraftskramare…

-”Men jag tycker kärnkraften är bättre än kolkraft fast det är klart kärnvapen vill ja inte ha!”

Tyvärr är kunskapen om hela kärnkraftskedjan bristfällig, man vet inte hur och var uranet bryts, man vet inte heller att anrikningen o delar av avfallet går till kärnvapenindustrin… Man vet inte heller att Östersjön är ett av världens mest radioaktiva hav… att algblommningen ökar genom de 2/3-delar av kärnkraftsenergi som läcker ut via kylvattnet rakt ut i Östersjön. Satelitbilderna talar sitt tydliga språk= termisk förorening.

Mest positiva reaktioner, flera aktiva centerpartister som sa: ja blev aktiv i politiken pågrund av kärnkraftsfrågan men nu lämnmar jag centerpartiet pågrund av svängningen i samma fråga…

Även lite vilsna folkpartister som uttryckte det så här: man är ganska ensam inom Folkpartiet som kärnkraftsmotståndare – men vi finns !

Så igen Folkkampanjen lever och har fått stort genomslag i Almedalen- solen skiner igen och det bäddar för ett fantastiskt bra kampanjår inför 2010 !

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s