28 miljarder asfalt i Stockholm..

Så har den inte fullt så klimatsmarta regeringen välsignat att satsa 28 miljarder på att bygga den motorväg som kallas Förbifart Stockholm.

Det är ett mycket olyckligt beslut av flera skäl- dels att det saknas infrastruktur pengar runt om i Sverige : Ett glesbygds Sverige som har ett ständigt handikapp med sina bristande  kollektiva noder för studie- och arbetspendling.Vägen ökar Stockholms påverkan på klimatet och driver fram en ökad biltrafik. Samtidigt tränger kostnaden undan resurser från viktiga satsningar på kollektivtrafiken.

År 2010 borde till och med en moderatledd regering förstå att en  modern storstadsregion måste ha väl fungerande miljösmarta transporter. Regeringens politik bygger på en omodern syn, att mer asfalt är lika med utveckling.  Mer pengar till motorväg ger mindre pengar till kollektivtrafik det är förlust för både miljö och människor nu och i framåt. Det är fullt på pendeltågen, fullt på spåren och ett stort behov av nya satsningar. Att i det läget satsa 28 miljarder på ett stort motorvägsbygge är en av de största felprioriteringarna i svensk infrastrukturpolitik idag kan vi gröna konstatera.”Kollektivtrafiken först” är Miljöpartiets paroll!

Låt oss nu istället göra alla nödvändiga och viktiga satsningar på en förbättrad och utökad kollektivtrafik. Det ger snabbare effekt och är mer långsiktigt hållbart. Både i Stockholmsregionen och i övriga delar av landet för klimatsmart resande in i framtiden !

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s