Centern gödslar med politiska haverier..

http://www.vt.se/debatt/debatt/artikel.aspx?articleid=5046868

Först var det Mauds egotrippade totala smaklöshet att göra 360 grader i Kärnkraftfrågan.

Den minnesgode vet att hela den Moderatledda alliansen gick till val på att inte röra energiuppgörelsen denna mandatperiod. Så kör Maud och de andra grabbarna vid makten över partiet och tillåter nybyggnad av minst 10 kärnreaktorer i Sverige.

Moderaterna har sedan tagit ett steg till, då deras kongress körde över Reinfeldt  här om veckan och vill ha obegränsad utbyggnad av Kärnkraft. Detta  som någon sjuk form av ”miljöinsats”. En ”Miljöinsats som kostar både vår och kommande generationer miljöskulder för 100 000 år fram i tiden.

Men åter till Centern och som sagt ,nu när de gödslar med politiska köttben inför valet 2010.  Centern har nu förvånande tänkt sig en slopade skatt på handelsgödsel !! Det innebär att det blir billigare för lantbruket att öka mängden handelsgödsel per hektar.  Detta i tider då  vi vill göra allt för att minska  den totala användningen av växtnäring, det vill säga både handelsgödsel och stallgödsel på åkern.

Forskning och praktik  visar redan att  läckaget till omgivande vatten, exempelvis Östersjön, ökar och det lär öka än mer med Centern som kemikalitunnornas supporters.

Produktion och spridning av handelsgödsel  ger dessutom utsläpp av växthusgaser, särskilt lustgas som är en aggressiv växthusgas vilket försvårar möjligheten att nå riksdagens klimatmål. Är vi förvånade att lobby går före politisk styrning för att uppnå klimatmål- -nää faktiskt inte ,Maud har ju redan  lagt ribban.

Graverande är det att centerledda ministeriet för miljö med  miljöminster Andreas Carlgren , har angett just övergödning och Östersjön som sina två viktigaste prioriterade områden i miljöpolitiken. Om det var att hjälpa eller stjälpa må framtiden visa- det känns skönt att det snart är val och vi kan få en större trovärdighet både på miljödepartementet och regering för den lär bli röd-grön med betoning på grönt! 

Läs gärna mer hos Naturskyddsföreningen http://www.naturskyddsforeningen.se/natur-och-miljo/aktuellt/?news=10815

Annonser

2 thoughts on “Centern gödslar med politiska haverier..

  1. När centern förlorade i EU-valet har de fortsatt marschen mot liberalisering att marknadskrafterna sköter detta med miljötänkande bäst. Avregleringar, skatter och krångel ska BEFRIA MÄNNISKAN och vi konsumenter är dumma nog att gå på det.
    MP måste vässa sina argument och bli medvetna om att människor är rationella i sina val och går på enkla lösningarnas filosofi.

  2. Jojo i den bästa av världar- nu har väl tex avregleringen av el påvisat hur ”marknadskrafterna” sköter sina åtagande…

    Trots ägardirektiv hetsköper Vattenkraft kol och kärnkraft samtidigt som man efter Centersläppet på energifronten orsakar tvärnit på förnyelsebara energislag… pga vacklande signalsystem.

    Konsumenter väljer aktiv grön el men det finns ingen samlad statistik på konsumenttrycket om andelar såld grön resp ful el inkl. kärnkraft. Näringen verkar inte vilja visa transperens i elvalen ??

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s