Bättre men inte bäst…

 

Bättre än inget alls men långt ifrån bra eller bäst!

Det är min korta resume av de satsningar som är spårbundna hos regeringen Reinfeldt & C/O…

Ett höghastighetståg som förstärker den snart uråldriga triangel : Stockholm-Göteborg-Malmö.. Som bortblåst är kopplingarna Österut och våra grannar i Öster samt järnvägs noderna över till Asien som FAKTISKT kortar transporter med upp till 14 dagar jämfört med Asien gods via båt till Göteborg..

Inte förvånande eftersom borgargänget växlat över spårpengar till asfalt denna mandatperiod och ännu en gång bevisar sin okunskap om faktiska hållbara investeringar.´

Det förhindrar inte att vi måste ryta i förtusan se då till att övriga landet kan ANSLUTA till stamnätet och detta höghastighetståg !!

Kalmarlän lider ännu av deffensiv politik anno 1890- då man avstod kustjärnväg för man hade ju sjöfarten…

Resultatet som vi sitter fast i ännu i året 2009 är en diselbaserad matartrafik med stora driftstörningar på osvetsad räls. Ljuset i tunnel är Biogaståget Amanda som går på Tjustbanan mellanb Västervik och Linköping.. Det behövs komfortresor för studie och arbetspendling i detta avlånga län med idag 5 arbetsmarknadsregioner.. målet är två… Med nuvarande regering och Centerledda infrastrukturminister ser det ut att dröja länge än… Trots Anders Åkessons (C- i riksdagen) som med en mandatperiod som regionordförande och påhejad av övriga länskompisar flyttat upp till riksdagen…

2010 ser jag fram emot en röd-grön regering som åter satsar merparten av infra pengar på spårbunden trafik för det är den verkliga åtgärden för klimatmål och komfortfaktor i resandet och transporter för gods. Go go green !!

http://www.barometern.se/nyheter/lanet/missnoje-med-tagforslag(1528536).gm

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s