Nätfiske

Man kan bli lite uthängd på nätet…

Undrar just hur kul det är att få sitt ”konto” in public så att säga..

Samtidigt tyder det ju på att någon idogt fundersam hemma pulare har lyckats få till någon spricka i brandvägg, kopierat o haft sig så att lösenorden kommit på drift.

Vilket i och sig tyder på It kompetens men så irriterande för dem som drabbas. En kompis fick sin majlbox kapad och nån dryg rackare sände ”akuta tiggarbrev” från hans adress.

Funderar på om idioten la ut sitt kontonummer eller hur han hade tänkt cascha in pengarna i annans namn ? Pinsamt för polaren som med otroligt många vänner blev uppringd o majlad från  kompisar som ville hjälpa till i detta ” akuta läge”.  Mest jobbigt var det att piratmajlet kom till de arbetsgivare han just sökt jobb hos- kändes inte seriöst :((

Sårbart är det- liksom posten i pappersform det bygger på respekt för integriteten att inte öppna och läsa andras brev on line eller på papper..

http://www.svd.se/naringsliv/it/artikel_3612439.svd

Själv blev mitt modem kapat på den tiden det begav sig- ett engelskt skumföretag som var svartlistat och bytte adresser stup i ett.

Var gång jag öppna datorn kom det upp groteska porrsaiter och annat skit som naturligtvis fakturerades dyrt, polarna programerare fick avlusa datorn. Det fanns start filer både på hårddisken och i internetinställningarna huuuaaaa

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s