Statskontrollerad media..

”Regeringen bör omedelbart tillsätta en oberoende och opolitisk utredning som fortlöpande granskar SVT:s sändningar, föreslår Jan R Andersson och Peder Wachtmeister i motionen”

Motionen för onekligen tankarna till Berlusconis tv-politik. Jag tror inte att någon som tänker efter vill ha en sådan regeringsstyrd television, allra minst #Moderaterna#, säger Eva Hamilton till Expressen.

Man vet inte om man skall skratta eller gråta samtidigt funderar jag på om de är lika missnöjda med pappersmedierna? Där har ju undersökning efter undersökning visat att man varit extremt ”regeringsvänlig” och oproportionerligt mkt negativa artiklar riktats åt oppositionen och då främst #socialdemokraterna# denna mandatperiod.

Man ser det även på de mycket vältajmande undersökningarna som köpts in från #alliansen# och som ”läcker” ut i media med jämna mellanrum.  Min spontana reaktion är ” -gu´ bevare oss från politiskt styrd media”! För vi vet hur det är när redaktioner ignorerar artiklar, debattinlägg och helt enkelt struntar i att citera eller ens nämna företrädare från politiskt obekväma som inte sitter med i styrelserummen.

Det finns något sunt i självsanering och fri granskning snarare än politiskt poppulistisk censur…

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_3621361.svd

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s