Sjukt system sänker sjuka…

Så kommer baksidan av ”mer i plånboken och löna sig att arbeta politiken”..

Det var väntat och så sorgligt att notan den skall betalas av de som redan slagits ut av sjukdom och ohälsa. 

Att bygga ett konkurrenssamhälle där utanförskap förstärks är inte ett stabilt samhällsbyggande men jag antar att herr Reinfeldts regering är försäkrad..

Hälsa är en dygd men vad gör du om diagnosen är tillexempel  parkinson, cancer i olika form eller wipplash efter trafikolycka ?

Får ut 8 000 kr/ mån

Ett exempel är att gå från heltidslönen från jobbet som undersköterska blev till sjukpenning. Efter sommaren krympte inkomsten ytterligare när ersättningen för långtidssjukskrivna sänktes från 80 till 75 procent. Nu får Birgitta ut ungefär 8 000 i månaden som ska täcka vanliga omkostnader, läkarbesök och mediciner. Det kan vara svårt att fatta om man sitter med en baslön på 55 000 + en massa sidouppdrag som ökar på inkomsterna och sjukförsäkringarna… För Birgitta och andra i hennes sits räcker det inte till vissa månader…”. Man är ju orolig för att det ska hända något, som att kylen skulle gå sönder. Var skulle jag få flera tusen ifrån?” Tja inte lär de kunna gå till banken och fråga om lån… SnackA om en spiral ner i avgrunden..

Allt detta är för den moderatledda regeringens bild av fuskSvensken = sjuka fuskar… Att så skoningslöst dra en grupp människor som inget annat vill än att må bra och vara frisk utan funktionsnedsättningar och smärtor är……………förnedrande!

 

http://www.aftonbladet.se/ekonomi/article5945395.ab

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s