Gasar för Biogas

Nu verkar det lossna det som vore en high five för varje affärsdriven lokalproducent..

Jo miljarder har under åren skyfflats ut på multinationella bolag och så har vi igentligen både drivmedlet och tekniken på hemmaplan.

Nu är det i denna artikel lite varningsflagg att just storbolagen försöker roffa åt sig även dessa alternativa bränslen- men man får väl se det i logistikperspektivet- de äger ju en fasligt massa mackentreprenörer. Dock vet vi att de är duktigt näriga på att pressa upp priset genom mellanleden i försäljningskedjan.

Jag pratar Biogas såklart- att använda organiskt avfall till att producera ett högenergirikt drivmedel är en” win win” för både människa och miljö.

Det är inte utan en stor del stolthet som vi inom region Kalmar län jobbat med fossilbränslefria regionen tioll 2030- vi har en agenda för biogas och ser fram emot såväl ett utökat nätverk som producentled. www.regionforbundet.se

Tänk dej atalet bönder i Sverige som nu kan starta biomack hemma på gården, en mack där kanske även lite lokalproducerad mat säljes från gården och dess grannar. Jag hoppas Sveriges bönder med LRF orkar hålla i och faktiskt äga frågan om sitt bränsle fram över. Samt att en biogastraktor blir verklighet inom enb mycket snar framtid…

Detta är som jag ser det landsbygdens lyft samtidigt ett riktigt genombrott mot miljöförstöringen globalt. Minimerad riskhantering, om vi beaktar oljans väg från borrhål, förädling och så dessa ändlösa transporter och katastrofrisker vid eventuella olyckor med trålare på våra världshav.

Även kommunal ekonomiskt ser jag fördelarna- att nyttja vettenverkens (VA) slamhantering som en resurs snarare än avfall.

För oss i kustlänet är det dessutom en potential med marina substrat som kan ge det positiva mervärdet att avlasta Östersjön från belastande näringsämnen och föroreningar.

http://www.alltommotor.se/artiklar/nyheter/okq8-och-eon-satsar-pa-biogas-1.16879

 

Konstaterar att Kärnkraftverken av ålder och säkerhet strular och står still. Man kan väl sammanfatta med att ett kärnkraftsverk som inte kör är ett bra kärnkraftverk. Världen behöver växla bort från vapen och 100 000åriga miljöskuldsproducenter..http://www.barometern.se/nyheter/oskarshamn/aterstarten-av-o-trean-framflyttad-igen(1571061).gm

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s