Nu vill även moderaterna ha grön draghjälp..

Intressant utveckling på senaste veckans debatter om en Svensk regering efter valet 2010

http://www.dn.se/nyheter/valet2010/fp-vill-stoppa-sd-med-mps-hjalp-1.980871

Frågan om hurvida partiledarna kan tänka sig ett regeringsberoende med Sd har skapat en sedan länge uttalad klarhet, från nästan alla utom då..

Fp som inte riktigt är lika tydlig enligt wetterstrand,ang stöd från Sd utan balanserar sig fram mellan idologi och etik..

http://www.svd.se/nyheter/politik/artikel_3695951.svd

Det positiva är att samtliga inkl Centern , Fp och senst Moderaterna via Reinfeldt själv lyfter fram Miljöpartiet ( ”som inte är socialistiskt) för att klara eventuella majoritetsförhållanden. Nu kommer den frågan säkerligen vara överflödig ,då ett regeringsbyte kommer allt närmare för Alliansen. Deras låna upp till skattesänkningar politik speglas nu ute i kommuner och landsting. Arbetslöshet och fattigdom ökar med varje ny försörjningsstödsutredning. Hörd just hur kommunerna försöker prioritera i socialstöden = familjer utan barn göre sig icke besvär, liksom ensamma personer. Kort sagt  man rustar för att det blir fler hemlösa med enda bakgrundsproblematik  att de inte har jobb, halkat efter med hyran pga försäkringssystemet och blivit vräkta. Det blir en kylig vinter…

http://www.barometern.se/nyheter/TT_inrikes/allianspartier-vill-stoppa-sd-med-mp(1589670).gm

Noterar att Maudan kanske börjar inse vad kärnkraftsveket kostat i form av väljare som nu aktivt går över till Miljöpartiet…

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6002699.ab

Dock är det både glädjande och uppmuntrande att flera av borgarregeringens partierna nu inser att Sveriges 3e största parti går inte att bortse ifrån och många vill åt det image värde som Miljöpartiet jobbat upp under många års idogt gräsrotsarbete och återväxt på riksplanet. Kombinationen av ideologi och gångbara språkrör och en strategi baserad på hållbar politik har gett en framväxt av en ideologi för 2000talets politik i regerings ställning. Att gå från gräsrotsverkstaden till handling i riksdagshuset är förvisso inte lätt men  ett viktigt ansvar  för att bygga ett grönt hållbart Sverige med global solidaritet över tid.

Novus: m 26,9 (-0,3) fp 6,8 (+0,5) c 6,2 (+0,4) kd 4,3 (+0,1) s 36,4 (+1,5) v 4,7 (-1,2) mp 8,6 (-0,1) sd 4,0 (-0,2). All 44,2, rdgrn 49,7.

Så välkomna : www.mp.se

 

 

http://www.dn.se/nyheter/valet2010/fp-vill-stoppa-sd-med-mps-hjalp-1.980871

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s