MATHÄLSA!

divhöst0910 023”Fem år senare kan forskarna slå fast att det skillnaden var stor mellan de matvanorna – de som åt mest nyttig mat med mycket frukt, grönsaker och fisk löper 26 procent lägre risk att drabbas av depression än de som i lägre utsträckning åt nyttig mat.

http://www.svd.se/mathalsa/mathalsa/artikel_3742815.svd

Det handlar om en Brittisk långstudie på kostens inverkan på hälsan. Är vi förvånade eller ? Näää knappast.
Med onyttig mat följer 58% högre risk för ohälsa i form av depression, du blir vad du äter således inyte bara fysiskt utan även psykiskt. Studien bekräftar den sedan tidigare känslan- instinkt om kostens betydelse för vardagshälsan.

Mängden E-nummer, och andra tillsatser jämte halvfabrikat och fake produkter får en onekligen att fundera vad är det vi gör mot oss själva och varandra. Så ovärdeligt det är med lokalodlat, närproducerat och i möjligaste mån oprocessat.
Kunskapen om mat är en framgångsfaktor för både hälsa och miljö.

En sammanfattning av rapporten finns på :
http://bjp.rcpsych.org/cgi/content/abstract/195/5/408axtoshow=&HITS=10&hits=10&RESULTFORMAT=&fulltext=processed+food&searchid=1&FIRSTINDEX=0&resourcetype=HWCIT

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s