Kärnkraftslobbyn mäter i Kalmar län

566 personer säger sig vara positiva till Kärnkraft i Kalmar län men Samtidigt vill länsborna också satsa på utbyggd förnybar energi – men inte av de orörda älvarna.

pict_20090417PHT53844

Frågan är vad man vill göra först skapa förnyelsebart och fasa ut kärnkraften också ?

Kärnkraftskramarna ges ohejdat utrymme i media dessa dagar och hela konceptet bygger på att Kärnkraften framställs som någon forma av ”miljöalternativ” man räknar då jämfört med samma mängd el producerad av fossilt bränsle. Det är märkligt då man i en framåt och offensiv branch borde se på de förnyelsebaraalternativen mot kärnkraft. Kärnkraften med sin livscykel belastar från vaggan till graven med en miljörisk i 100 000 år pga av sin radioaktivitet. De dagliga utsläppen till luft-mark och vatten av radioaktiva ämnen/ isotoper tigs det om i media och man lyfter inte ett finger för att följa upp cancerrelationen i kring våra reaktorbygder.

Det är både osmakligt och oansvarigt att låta den här typen av konstant nedsmittning av miljön med riskerad folkhälsa som följd.

Att ”gilla kärnkraft” utifrån perspektivet med framtida energiförsörjning finns inte på kartan 2009 ur ett hållbarhetsperspektiv…

http://www.barometern.se/nyheter/oskarshamn/okg-rapporterar-brister-i-fysiska-skyddet(1609688).gm

Så syna rapportörerna och budbärarna så framtyder allt mer lobbymaskineriet bakom kärnkraftsivrarna, så även i denna undersökning.

Nätverket för framtidens energi: ”Bakom Nätverket för framtidens energi står fackföreningar och arbetsgivare. Nätverket vill bland annat vill riva upp beslut som innebär förbud mot ny kärnkraft, enligt tidskriften Ny Teknik. Seko och Elektrikerförbundet lämnade nätverket i februari. De menade att nätverket allt mer uppfattas som en lobbyorganisation för kärnkraft.”

http://www.barometern.se/nyheter/lanet/ja-till-nya-karnkraftverk(1609527).gm

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s