Reinfeldt skämmer ut sig med att stänga ute Wetterstrand

DSCF6426

Snacka samarbete går ju…

Just i dagarna har det generande faktum kring Reinfeldts rädsla för att sitta vid samma bord som Maria Wetterstrand, uppenbarats för alla och en var.

Kanske är Fredrik skrämnd av medias kalla fakta om att oppositionen vinner på att Wetterstrand tar debatter med Reinfeldt.

Helt enkelt kan inte Reinfeldt miljö- och klimatfrågan tillräckligt bra för att våga ha den väl kompetenta och smarta Wetterstrand som ”mötets klart mest lysande stjärna”?! Pinsamt är det i alla fall…

Frågan gäller det stora klimatmötet i Köpenhamn, där det var ”sagt” att oppositionen skulle ges två platser för att också visa upp Sveriges som politisk samsynt nation för KLimatfrågorna och ordförandeskapet.

”Den 5 maj träffades vi på Din inbjudan för att samtala om en så kallad borgfred under ordförandeskapet. Detta utifrån förhållningssättet att det svenska ordförandeskapet måste engagera samtliga politiska partier och i förlängningen hela Sverige. Vi som företräder den rödgröna oppositionen deklarerade att alla tjänar på om ordförandeskapet blir framgångsrikt, något som vi fortfarande tror är möjligt. Men då behöver alla krafter samverka – inte minst inför klimattoppmötet i Köpenhamn.

 I september erbjöd miljödepartementet genom talmannen Sveriges Riksdag att utse två ytterligare platser i den officiella delegationen till klimattoppmötet i Köpenhamn för att förstärka riksdagens representation.”

S,V,MP skriver  fortsättningsvis i ett gemensamt brev till Reinfeldt:

”I september erbjöd miljödepartementet genom talmannen Sveriges Riksdag att utse två ytterligare platser i den officiella delegationen till klimattoppmötet i Köpenhamn för att förstärka riksdagens representation. Detta som en logisk följd av klimatmötets särskilda vikt. Så blev också beslutet. Oppositionen utsåg Maria Wetterstrand. Att Din regering nu aktivt stoppar detta beslut, och därmed backar från överenskommelsen, rimmar illa med det samtliga riksdagspartier hittills varit överens om; att det svenska ordförandeskapet måste göra allt som förmås för att uppnå goda och tydliga resultat i Köpenhamn. Vi anser att Ditt och regeringens beslut att utestänga Maria Wetterstrand från delegationen och att kräva att oppositionen ska nöja sig med endast en representant i ett av de viktigaste FN- mötena i vår tid är oacceptabelt.”

http://www.rodgron.se/bloggen/oppet-brev-till-statsminister-fredrik-reinfeldt/

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s