Antibiotika som inte biter..

”Bakterier som är totalt resistenta mot antibiotika brer ut sig i Europa fortare än någon forskare har trott. Det visar en färsk stickprovsundersökning från intensivvården.”

I dag saknas riktlinjer för hur läkarna ska behandla de drabbade patienterna och minska risken för smittspridning. Många tvingas att ta till gamla giftiga antibiotikasorter med risk för allvarliga biverkningar på bland annat njurar.

Det är allvarligt när ett av vårdens viktigaste verktyg mot smittspridning och infektioner ter sig verkningslöst.

 Frågan har atualiserats tidigare och flaggas i denna ögonblicksbild ger dåliga vibbar för alla som jobbar med vård i tjänsten eller politiken.

Orsaken till antibiotika resistens, torde vara ett allt för frikostig nyttjande av antibiotika dessutom upprepat, som skapar denna resistens.

Igen uppmans till återhållsamhet och som artikel belyser fler isolerade singelrum på sjukhus för att reducera smittspridning.

Noteras :

Om tjugo år är risken stor att vi lever i ett samhälle utan fungerande antibiotika. Då kan infektioner som blodförgiftning och hjärnhinneinflammation oftare leda till döden. På längre sikt kommer den ökade dödligheten enligt en uppskattning att leda till att medellivslängden minskar med tio år i Europa.

Redan i dag dör omkring tio svenskar varje år på grund av bakterier som är resistenta mot antibiotika. De får infektioner som inte längre går att stoppa. Den generösa användningen av läkemedlen runt om i världen leder till att fler bakterier långsamt blir motståndskraftiga mot ett eller flera antibiotika. Grekland hör till de länder som är värst drabbat.

http://www.dn.se/nyheter/vetenskap/antibiotika-verkningslost-mot-allt-fler-bakterier-1.995856

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s