Mycket pengar till Jordbruk= 45%

Närmare hälften av Eus budget går till olika typer av Jordbruksstöd- 45 % för att vara exakt.

Stark lobbing kan vi konstatera och frågan är hur sunt det är med diverse konstruerade ”kör mat, kalvar och produkter samt styrda grödor” är för levande bygder? Och för en biologisk mångfald- frågan om GMO grödor är också värd att vara restrektiv emot med tanke på riskerna. Vi vet också att politiken i Bryssel ska se över budgeten framöver för att föra över medel från Jordbruk till Forskning och förnyelse vad som nu döljer sig bakom dessa ord. Kan det vara atomforskning och planerad ESS anläggning i Lund- tanken förskräcker…

EU-länderna och EU-parlamentet har enats om budgeten för nästa år. Budgeten slutar på 122,9 miljarder euro, motsvarande 1 250 miljarder kronor.

Trots nedskärningarna, som mest påverkar stödet till fattiga regioner, har förhandlarna enats om att avsätta ytterligare 2,4 miljarder euro till särskilda åtgärder för att bekämpa den ekonomiska krisen.
Omkring 300 miljoner euro har öronmärkts för stöd till mjölkproducenter och 75 miljoner euro till stängningen av kärnkraftsanläggningen Kozlouduy i Bulgarien.

I nästa års budget kommer omkring 45 procent att gå till jordbruksstöd och landsbygdsutveckling och en tredjedel till fattiga regioner.

Läs mer:
http://www.expressen.se/ekonomi/1.1784894/eu-budgeten-klar-for-2010

eller på : http://europa.eu/index_sv.htm

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s