Sveriges nya politiska kartan är…GRÖN

 

Den borgerliga uppvaktningen av de gröna kan visa sig vara ett självmål. Att rösta på Miljöpartiet kan bli legitimt även i allianskretsar. Resultatet kan bli en ny rödgrön regering med ett extra starkt MP.

Dyrt för den moderatledda regeringen men bra för Miljön kan man väl tillåts sig att säga!?

”Miljöpartiet ser ut att ha etablerat sig som tredje största parti med 9,7 procent i den senaste mätningen. I storstäderna går partiet ännu bättre, medan Centerpartiet är på väg att tyna bort” Förre CUF-ordföranden Fredrik Federley, grundare av Stureplanscentern, är inte förvånad. Centerpartiet har inte levt upp till väljarnas förtroende när det gäller bland annat frihetsfrågor och fältet är fritt för Miljöpartiet, menar han. Plötsligt konkurrerar Centerpartiet och Miljöpartiet inte bara om samma gröna väljare utan också om många liberaler. 

 Fedrley har också själv bidragit till det vikande förtroendet när han backade om FRAfrågan svek han de unga centerpartisterna, sånt gör man bara en gång.

Maud har svikit sin egen generations linje treare och det blir en genant 30års jubilerande folkkampanj nästa år där Centern inte kommer vara i fronten.

Kds regida syn på kärnfamiljer matchar illa med Stjärnfamiljen som är 2000talets frihetliga syn på att formen är underordnad trivselfaktorn när man skapar familj.

http://www.luxikon.se/ord/Stj%C3%A4rnfamilj/

Oavsett själva ”maktstrukturen” inom politiken är det intressant att konstatera vad det är som attraherar väljare att välja grönt.

En grön röst är just en i själ och hjärta röst bortom blockpolitiken. Det är en röst på miljön, framtiden och en röst med internationella solidariteter.

Alltså en politisk röst som väl matchar ett mordernt ansvarstagande samhälle som är världsmedborgare både hemma vid sitt internetsurfande som skypande.

Men även i sina praktiska reserfarenheter.

Ett parti med såväl hög som låg akademisk utbildning, forskare med högt moraliskt/ etiskt  samvete för kommande generationer.

Jag tror att egocentreringen släpper sitt tag om folk i allmänhet – nu säger man visst ska jag ha rätten att vara mig själv men jag vill också bry mej om andra !

Kanske får vi ett intressant mjukare besjälat politiskt klimat som vågar ta ansvarstagande politiska inriktningar för framtiden!

http://sv.wikipedia.org/wiki/Ekosofi

Säga vad man vill men prognosen är : Det blir grönare efter valet 2010!

Själv hoppas jag få Kalmar läns första Miljögröna riksdagsmandat- kärnkraften- mångfalden -Östersjön är ett par av mina heta frågor jämte levande bygder och de internationella perspektiven. Livsstil och konsumtionsmönster måste bejaka livet och planeten långsiktigt och då krävs det politiker som vågar tänka stort för jordens hållbarhet!

Det är försent att vara pessimist- framtiden är här!                   http://www.youtube.com/watch?v=jqxENMKaeCU

http://www.svd.se/nyheter/politik/artikel_3832017.svd

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s