Ansvar för hållbart ledarskap

Den Röd -Gröna oppositionen på riksplanet är tydliga och levererar besked efter besked om hur man ser på vikten av en stabil regerinsgbildning- stabil innebär då majoritetsregering. Folkpartiet identifieras som en tydlig part och för Centern måste det vara glädjande att även de kan tänkas få en invit, då 4% ribban blir ett allt svårare att nå i opinionsundersökningarna för Centern. Orsaken är Sd som i mätningarna ligger och tafsar på riksdagsplats, nu tror jag att våra rösträttsberättigade är kloka och ansvarstagande när det väl ska till att rösta. Det vill säga att de inte lämnar bort solidariteter till krafter som polariserar människor mot varandra.

Själv har jag mycket svårt med Centerpartiet efter deras svek i Energifrågan och i synnerhet Kärnkraftsfrågan, men även inom jordbrukspolitiken och sveket kring miljöskatter på konstgödsel. Att man så aktivt blundar för radioaktiva effekter på folkhälsa och miljö i samband med våra Kärnkraftsverk (luftburet utsläpp)både på nationell, Regional och lokal nivå är graverande för de tidigare så ambitiösa Linje 3 förespråkarna. Men så visar sveket att väljarna flyr Centern och det är direkt troligt att de väljer ett mer hållbart parti dvs Miljöpartiet.

Centern har visat upp en sida under sin tid i regeringen som jag är mycket obekväm med. I valet mellan näringsliv eller miljö så har näringslivets lobbyister företräde. Det skulle kännas mycket olustigt att de regeringsmandat till Centern efter sådana leveranser. Även i Bryssel har Centerns Lena Eek  varit direkt skadlig för miljöpolitiken jämfört med vår Carl Schlyter och nu även uppbackad av fiskeripolitiks hjälten Isabella Lövin.

 

 

http://mp.se/templates/Mct_77.aspx?number=26635&avdnr=11913                    http://isabellalovin.com/

Så för mig är Centern en B-nödlösning för att skapa tydlig majoritetsregering, ren matematik och tämligen oromantiskt för ett i övrigt passionerat samarbete för ett Sverige med Röd-Gröna ambitioner.

Folkpartiet då – ja de har onekligen en hel del stjärnor inom miljöpolitiken som kanske inte fått komma fram helt fullt ännu. Men de har också att begrunda sitt Kärnkraftskramande för här gör de Kärnkraften till ett ”miljöalternativ” men det har aldrig och kommer aldrig bli ett hållbart alternativ. Kärnkraften är ett oförsäkrat högriskprojekt som inte skall existera i en ansvarstagande regering för framtiden. En snygg utfasning och offensiva satsningar på förnyelsebara energislag och tekniker måste levereras i den röd-gröna regeringen 2010.  Men som sagt vi har samverkat förr och det har skett på bra raka grunder, känns helt ok med ovan nämnda lappsus.

Kan vara värt att analysera  ros & ris : http://gronaliberaler.se/    och som sagt att det är försent att vara pessimist, vi måste samverka för framtidem miljön och klimatet.

”Fredrik Reinfeldt är beredd att avgå och låta Mona Sahlin bilda en minoritetsregering om den rödgröna alliansen blir störst, men han svarar inte på frågan om han avgår efter valet om den borgerliga alliansen blir störst. Då måste de rödgröna och SD gemensamt driva fram en misstroendeomröstning och sedan rösta tillsammans för att fälla honom.”

http://www.dn.se/nyheter/valet2010/sahlin-oppnar-for-styre-med-c-och-fp-1.1002816

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s