Djurindustri rimmar illa med djurvård…

Mmmm jag var 12 år när jag la av att äta kött… Till skolköket fick mamma fixa läkarintyg för att jag skulle servers alternativ meny.

Året var väl 1982, och jag ville inte vara en konsument av #djurindustrin#. En insikt som aktiv i djurrättsrörelsen.

http://www.djurensratt.se/portal/page/portal/djurens_ratt

http://www.djurskyddet.se/

Jag har aktivt valt att fortsätta äta fisk och skaldjur.

Jag kommer fortfarande ihåg att jag gillade rebenspjäll och mormors köttbullar, funderar om det inte är kryddningen snarare än köttet som jag var så förtjust i.

Men inte korv= äcklades av allt ihopa malet gojs som man inte kunde identifiera  och älgkött som smakade skumt vilt.

Jag har syndat under åren, med att typ pilla bort kött ur mackor och tillagade rätter.

Mer målmedvetet har jag valt att äta kött utmed Kungsleden i Norrbotten en sommar, då jag bjöds på torkat renkött och björnkorv- kändes exklusivt och tajmat med miljön.

Det var dock inga mängder bara en tunn tunn skiva av vardera.

Hade jag ätit mer hade jag troligen kollapsat i magen och det vill man inte mitt ute i vildmarken.

Nåväl den senaste rapporten IGEN om dessa ebarmliga djurförhållanden stör mig.  Hur kan människor bete sig på detta vis mot andra varelser?

http://www.sr.se/webbradio/webbradio.asp?type=db&Id=1593234&BroadcastDate=&IsBlock=

Och jag beklagar att det även drabbar merparten av de ”goda djurhållare” som sköter och månar om sina djur.

http://www.sr.se/cgi-bin/ekot/artikel.asp?Artikel=3271160

Om du ser #vanvård# av djur prata med ägaren – det är inte ovanligt att sjukdom eller livskris orsakar ett kaos för djurhållare- en hjälpande hand både i djurstallar och som coach för att ta hjälp av psykvård kan vara en heroisk insats för både djur och människa. Alternativt kontakta Länsstyrelsen som har tillsynen: http://www.lansstyrelsen.se/lst/sv/amnen/Djurskydd/

Ett gott småskaligt exempel: http://www.asensby.com/lantrasdjuren.html

Så med mina 27 år som icke köttätande känner jag pluskontot för djur men också för klimatet. De enorma mängder energi och sojaprotein som utarmar våra jordar och göder köttindustrin är förödande. Vatten som sinar och förgiftas av konstgödning- Djur som tvångsväxer långt över naturliga tidsgränser = skelett och muskelproblematik = mediciner och onödigt lidande = köttkvalite med rester som hamnar på din tallrik och i din kropp…

Tänker på mina fina #Lanatrashöns# ”Åsbo” som tar ca 135 dgr på sig att bli ”slaktfärdiga  deras stackars broiler uppfödda släktingar ser knappast dagsljus och fodras att växa upp på 35 dagar… Ja ni kan själva fundera på vad det innebär…

Om det vore idag som jag skulle lägga om kosten hade jag nog valt att äta ”hemma producerat”, jo jag slaktar tuppkycklingar och ger köttet till grannarna.

http://www.kackel.se/

Likaså har jag fårhållande grannar- får är naturbetesdjur det gillar jag ” goda naturvårdare”. Kanske lite viltkött också men absolut inte import kött.

http://www.allmogefar.se/

Inga djur på våra vägar vare sig de är levande eller döda- tänk globalt handla lokalt.

Hultström kan knappast vara en trovärdig företrädare för sin organsiation eller bransch eller ?

Arvoderad som han är borde han ha som hederssak att vara en god ambassadör för sin djurhållning. Sorgesamt är ordet och mycket beklagligt.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6204175.ab

http://sydsvenskan.se/sverige/article577232/Swedish-Meats-ordforande-avgar.html

http://www.nyheterna.net/nyheter/hultsfred_vimmerby/svinaktig_prispress

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s