Kulturen som näring rockar fett !

Man måste imponeras av hur en ideell förening med unga musikintresserade gick från passion till aktion.

#Rock Party# förändrade ”världen lokalt” när musiken blev Rockfestival, världsförst i 3 år med digiatla direktsända konserter/ festivaler.

Att de genererar och aktiverar  mer än 4 miljoner till lokala föreningslivet med pantningar och renhållning samt lokalt för alltid satt ”By hålan” #Hultsfred# på kartan. Dessutom startades Music manegment” en högskoleutbildning kring allt vad upplevelse och musikindustrin behöver för ”roddare” för att genomföra musikaliska event. Det var 830 sökande till första kursen på 30 platser. Då snackar vi Högskola i  Småländska tallhedarna på Hultsfredslätten…

Att gänget bakaom initiativet fick bli konsulter till Os- i Lillehammer pga av god ”Baja Maja logistik osv är bara en av raden av positiva effekter som i själ och hjärt bygger på platsideologi att vilja leva och bo i sin hembygd men också utveckla och skapa mervärden. Vore alla företag och näringsidkare sp hängivna sin bygd skulle HELA SVERIGE myllra av platsunika verksamheter.

Nu bygger detta på att det finns acceptans och uppbackning i politiken.  Frågan om industristöd till gjuterier, träindustrier osv ifrågasätts sällan eller aldrig. Visst har ungdomskulturen alltid haft problem att få gehör men i Hultsfred torde isen vara bruten. Så inte när det kommer i krisläge det blev politisk byk hurvida det var kommunal angelägenhet eller ej. Tyvärr missar dagens politiker att tex Musiken står för 3e största exportintäkten i Sverige !!!

Tja go vänner vad vore Hultsfred utan #Hultsfredfestivalen# och dess entreprenörer ??

Troligen en av alla dessa halvdöda forna industriorter på deken och en medelålder någonstans mellan 60 och döden..

Jag  bejakar Hultsfred och dess Kulturella företagande som är mycket av vårt regionala varumärke i Kalmar län.

Rockfestivalen kan utvecklas och image förädla klart att sprit droger inte är av intresse vare sig för folkhälsan eller samhället men kulturen musiken och preformence är en del av det stimuli som gör oss människor till levande skapande individer så lets keep on Hultsfred!

Ser fram emot mer musikutbyte med Östeuropa- ny spännande hungrig musik som varje dag fajtas med yttrandefrihet och kulturen som kraftkälla det ger glöd !

http://www.dn.se/kultur-noje/musik/kommunen-raddar-hultfredsfestivalen-1.1005071

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s