GRIS jakt

Så har konsumenter med smak för protein vaknat till – det gäller griskött…

Det blir till att söka en seriös ursprungsmärkning – att härleda till gården som grisen framlevt sina dagar på.

Att finna gårdsmärkt kött verkar bli en utmaning..

Problemet med dagens kötthandel är att identitet har tvättats bort i takt med avståndet till slakterierna.

Mamma scan och LRF har haft en mycket klar strategi mer och större.

Långt bakom sig har man tappat platsideologi, vikten av minskade transporter både för djur och miljö.

Många långa mil skumpar nu de blivande skinkorna – klart att köttet blir mört … eller ?

Noterar att småjordbrukarna vunnit allt fler medlemmar som tröttnat på djurfabriks ivern, som hellre slaktar lokalt osv

Med nyvaknat konsumentintresse kanske svensk kött och slakterinäring tar tag i sin egen produktionskedja?

Se b ara på ARLA bonde kooperativets egen mjölkfabrik som vuxit sig ut över nationsgränserna men som aktivt dumpat priser och pliktat storskalig djurindustri med mångmiljonsinvesteringar som följd. Jag hävdar att flertalet  svenska jordbruk är tvångslåsta till bankernas lån och mellanledens prissättning. Medlemmarna står låååångt bakom sin egen produktisonring- som har bolagets vinst som första mål inte medlemmarna..

Läs mer på : http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/karinahlborg/article6227119.ab

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s