Vinterland & Juletider!

Så har vintern anlänt och lite befriande är det allt…

Efter en närmast sjukt varm höst/ november är kylan och snön välkommen av flera skäl.

Dels tar det kål på diverse oönskade kryp i trädgården, för att inte tala om alla dessa fästingar som bär boleria i våra trakter (Östkusten)

Så dessa evinnerliga vildsvin som förökar sig som råttor- jag ger mej den på att de hann få en sen kull nu i nov/ dec pga värmen…

Näväl växtriket mår bra av sin vintersömn och ungarna leker ikapp i pulkabacken i hagen.

Själv gav jag mej ut på en oplogad E22a i torsdags inte kul- nere i Gamleby lättade jag när jag fann vägen renskarpad om än moddig…

Den glädjen höll i sig ytterligare ett par kilometer då jag o en inte oansenlig bilkaravan tog rygg på snöplogen… 20 km / tim blev det in till Västervik o 45 min sen till samåkningsdajten.

Men som sagt hellre sen i detta liv än förtidig till nästa…

Så nu är det småkäk till pippifåglarna – de uppskattar verkligen lite nötter o talgbollar ett skådespel en armslängd utanför fönstret..

Har skottat fram utegården för hönsstackarna – ser fram emot ägg vilken dag som hellst – faktum är att de på senare år premiär lagt på julafton.

Lite oroande att det verkar som en av bikuporna har fått musbesök…Kan helt klöart stressa ihjäl dom. Håller tummarna att det var ett kort besök o bestämmer mej för att bygga nya lådor med spärrgaller mot möss till nästa år. Annars är det som sagt jullov- har just stått o stirrat hänfört på den stjärnklara natthimmelen- kyligt men vackert. Kivet är i stort sett ganska behagligt.

Annonser

One thought on “Vinterland & Juletider!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s