Har man inte jobb så…

Lite ofrivillig bloggpaus…

Orsak vatten, eller rättare sagt vattenskada. Platsen är #Solidaritetshuset# på Söder i Stockholm. http://www.solidaritetshuset.nu/cgi-bin/solhus.cgi?d=s&w=386

Ett 30-tal föreningar är aktiva i huset och själv är jag aktiv i #Folkkampanjen# mot Kärnkraft & Kärnvapen. www.folkampanjen.se

Gissa om det blev en pärs att komma upp i förra veckan- planen var medarbetarsamtal över en lugn fika på kansliet. Där av blev intet…

Hela kåken är vattenskadad, likt ett gigantiskt sprinklersystem har rör pumpat ut vatten från övre våningen och ner genom hela huset.

Evakuering upp till 12 månader – ”göta petter” !! Snabb omkastning av schemat , Stockholm 4 dagar och en fasligt massa ringande o logistik kör för att komma framåt.

” Katastrof” lokalt men en stilla bris i jämförelse med Haitis fruktansvärda kaos efter den stora jordbävningen med +7 på internationella skalan.

http://www.dn.se/nyheter/varlden/levande-och-oskadd-vantar-pa-doden-1.1028581

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6442473.ab

Noteras hur man söker efter nära o anhöriga via facebook grupper mm jag känner all empati för detta så hårt drabbade land och dess människor.

Så otroligt många människor dog direkt eller tynar bort under rasmassorna, det gör ont i hjärtat…

http://www.haiti.org/index.php?option=com_content&view=article&id=131&catid=69

Samtidigt de fantastiska överlevnadshistorierna …http://www.dn.se/webbtv/nyheter/se-mirakelraddningen-efter-68-timmar-1.1028095

Som vanligt är det principen ”det är inte slut förns det är över…. alla har vi livet i vår hand som en oskriven bok man bläddrar på och förr eller senare kommer sista sidan. Man hoppas att man levt ett liv så man är nöjd över innehållet…

 

Med risk  att marginalisera ovan  så konstaterar vi i föreningsköret att små kaos som vattenskador äter tid.

Så visst svider det att just inför kampanjåret hamna i en evakuering. Så sagt och gjort här blev det till att stämma av med Försäkringsbolag och alla upptänkliga möjliga lokaler som gärna skall uppfylla smidighetskraven. Det innebär kort och gott, centrumnära och närhet till T-bana och Centralen… I helgen har vi mobiliserat styrelsen för packning av ca 30 års föreningsarkiv. Mycket om Svensk energipolitik med starka kulturella förebilder som backat upp. Tex Povel Ramell som tillägnade Folkkampanjen en Anti kärnkraftslåt när det begav sig.

Kansliet blir flyttat till ”Pustis” vid Slussen- en strategisk lokal med närhet och ändamålsenliga lokaler. Pusta ut gör vi och hoppas kunna börja återetablera kanslifunktioner till veckan som kommer.

Man kan också peppa sig med att det blev en kraftigare storstädning än väntat och vi slapp att bona golvet som planerat var.

Sååå ner med en skylt för att komma upp strax igen- det är ju som sagt Kampanj år  : 30 år sedan Folkomrösningen om Kärnkraft !!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s