ABBA går igen på utställning i London

Man måste ju uppmärksamma ABBORNAs utställning i Lodon, inte bara som lokalpatriot ( Björn Ulveus kommer från Västervik) och har visst hjärta här med investeringar i Visfestivalen.

#ABBA# – En framgångsresa efter Waterloo som givit världen några tidlösa musikaliska pärlor.

http://www.youtube.com/watch?v=Gu1q17rUkVU&feature=related

Tex Honey honey går ju hem hos biodlare 😉

http://www.youtube.com/watch?v=U-mVcS4TYhM

Många var vi ungar som mimade med hopprepen framför speglarna och avundades de äldre tjejerna som kanske skulle iväg till någon folkpark för att se dem live…

Själv fick jag nöjet att träffa Anni Frid Lygnstad i samband med Ungdomens Miljöriksdag på Naturhistoriska i Sth, med odåld stolthet kan jag berätta att ”vårt lag vann”. Genuint lugn och trevlig kvinna må jag säga och engagerad, Kronprinsessan Victoria var också på plats för prisutdelningen- kommer i håg att hon tog med salix ( energiskog) hem till ”Pappa- dvs Kungen” undrar var de planterade dessa ?

Det var Naturbruksgymnasiet / Valstadskolan som kammade hem priset för bästa monter och genomtänkta miljöprojekt. Det handlade om småskalig livsmedelsförädling ( av mjölkprodukter) samt Genbanksdjur/ växter. Ännu stoltare är jag över att flera av det gänget med ungdomar fortsatt med miljö- naturforskning/ verksamhet runt om i Sverige och världen.

http://www.youtube.com/watch?v=PjgxxeA83FQ&feature=related

Läs mer på DN idag:

http://www.dn.se/kultur-noje/musik/britter-far-folja-abbas-vag-mot-framgangen-1.1031363

Kul liten faktaruta :

Abba grundades 1970 och hette först Fästfolket och utgjordes av två par: Björn Ulvaeus och Agnetha Fältskog samt Benny Andersson och Anni-Frid Lyngstad. När dessa äktenskap upplöstes gick gruppen samma väg och upphörde slutgiltigt i januari 1983. Namnet kom från deras begynnelsebokstäver: Agnetha, Björn, Benny och Anni-Frid.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s