NU kommer de ut ur garderoben…

För ett år sedan, den femte februari, valde Maud Olofsson att göra upp med de övriga partiledarna i regeringen om att tillåta nya kärnkraftsreaktorer i de befintliga verken. För Centerpartiet, som allt sedan omröstningen 1980 har varit kärnkraftsmotståndare, var det en historisk upplevelse. Som sved inom den egna organisationen och med minnet att man gick till val på att inte röra energipolitiken denna mandatperiod…

– I Kalmar län har Center Christer blundat för sin interna partipiska och fördömmer utspelet från de avgående riksdagsledamöterna… 

http://jonssonsfunderingar.blogspot.com/

Trots att Kalmar läns Center varit kärnkrafts kritiskt så orkar man inte stå emot partilednings ”allienrande” på riksplanet… Och minns att denna kille pratat ”partipiskor” i veckan som var- tragikomiskt….

Fyra ledamöter sade nej
Men faktum är att fyra riksdagsledamöter sa nej till uppgörelsen: Kerstin Lundgren, Solveig Ternström, Eva Selin Lindgren och Sven Bergström.

Trots det går partiledningen vidare och lämnar över förslaget till regeringen.  Men nu ett år senare när frågan på nytt kommer på riksdagens bord tar de fyras gäng bladet från munnen och hotar stjälpa hela Regeringsförslaget.

Det hedrar dem att faktiskt stå upp för sin personliga trovärdigheten  för kärnkraften var en stor fråga för centerrörelsen och tappet står troligen att finna i just sveket i energiuppgörelsen.

http://www.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fsvt.se%2F2.22620%2F1.1866007%2Fternstrom_stoppad_i_karnkraftsdebatten&h=6e8ebb674aaf9b7e4b90c9558cf2ebf3

”Det är inte värdigt en demokrati”. Så sammanfattar skådespelaren och riksdagsledamoten #Solveig Ternström# sitt eget partis sätt att hantera kärnkraftsfrågan.

Nu överväger hon att lämna partiet, efter ett samtal från partikansliet där hon anser att Centerns partiledre #Maud Olofsson# pressade henne av avstå från att delta i riksdagsdebatten. Välkommen ut ur Center garderoben Solveig – och all heder för ditt kurage i Kärnkraftsfrågan !

Annonser

One thought on “NU kommer de ut ur garderoben…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s