Papperrs retur en del av politiken …

Har en hemma lördag, idag en ynnest.

Vad gör man då i början på februari – man tar tag i #pappersdiariet# som innefattar ungefär 1½ års samlande från kommunal- regional och nationell nivå.

Trots att jag aktivt valt att få en hel del handlingar på e-post och spara i datafiler strömmar en oändlig mängd #papper# in för kännedom och påläsning.

Vart är det papperslösa samhället år 2010 ? Tja inte i detta landet i alla fall. Det är ungefär som med pennor- man drunknar i pennor från olika konferenser o mappar men de är liksom aldrig där när man behöver en ? Man ser inte skogen för alla träd. Min nyfunna insikt är : i år ska jag vara restrektiv att dra hem pennor som blir drällande och orsakar onödig förbrukning.

Pappret – jo jag fick ett lysande tips via facebook kompisar, kolla in detta : http://www.dn.se/ekonomi/teknik/viktiga-dokument-blir-till-toapapper-1.1037978

”Mata in ungefär 40 pappersark i maskinen så börjar den med att lösa papperet i vatten. Sedan pressas massan samman, torkas, skärs till och rullas ihop. Ut kommer en rulle toalettpapper efter ungefär 30 minuter. Men det är ingen liten apparat. Den väger omkring 600 kilo. Enligt tillverkaren kostar det ungefär 75 öre att tillverka en toarulle. Men då tas ingen hänsyn till investeringskostanden. #White Goat# kostar över 700 000 kr ”

Kul- jag och familjen skulle garanterat bli #dasspapper# självförsörjande på denna apparat, undrar vad den drar i el ?

Dessutom detaljer kring vad är innehållet i lakvattnet med tanke på tryckkemikalier osv?

Hemmet har en självhushållprofil med eget vatten/ brunn, Mulltoa  av ” #Terramunda#”   typ och egen infiltratio osv http://www.terramunda.se/foretaget.html

För övrigt fick vi ha Försvarets forskningsanstalts papper 1978 för att få tillstånd att installera denna typ av toalett 1978 då den kommunala Miljö & Hälsa var ytterst tveksamma att ha ”torr dass inomhus”.. Sedan  90-talet är det omvänt Miljö & Bygg kommer hit med studiebesök o utbildar inspektörer på andra sidan östersjön om tekniken/ modellen -kul !

Att tänka nytt och framförallt minimera transport helvetet är framtidens utmaning.

Så jag ler vid tanken att politiska handlingar återanvänds och hamnar på hyllan som dasspapper för att sedan mullas ner i trädgården det kallar jag #återväxtstrategi# som heter duga o gläder ett grönt hjärta och en frodig trädgård!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s