Om att tysta obekväma röster…

Det är med stor eftertänksamhet jag funderar på den Moderatledda regeringens agenda för demokratiska processer. Hela mandatperioden har försegåtts av extremt korta remisstider.

Att bryta sina egna vallöften och tom regeringsförklaringen som i fallet kring energiuppgörelsen där man vill öppna för flera reaktorer och även lyfter bort kommunla veton kring uranprospektering är typexempel på härskartekniker. Dessutom stressar man för att lagändra före valrörelse och eventuell valförlust. Detkänns inte bra kolla sedan SIDA budgeten mm

För att styra med budget är ett annat sätt…

För tre månader sedan fick vi veta att regeringen skulle halvera SIDA:s infoanslag.

Beslutet skedde utan föregående dialog eller förvarningar till SIDA.

 Rättviseakademin har meddelat  att de tvingas lägga ner efter tio år till följd av detta beslut. Rättviseakademin är ett nätverk som försett unga med viktig fakta om tillståndet i världen. Förhoppningsvis lever hemsidan med arkiv vidare ett tag i alla fall:   http://www.rattviseakademin.se 

Kunskap är makt!

 Rättviseakademin är ett informationsprojekt för global solidaritet inom biståndsorganisationen Kooperation Utan Gränser.Vårt mål är att öka kunskapen om fattiga länders situation, om västvärldens ansvar i detta och hur vi tillsammans kan göra en förändring. Vi vill skapa utrymme för unga att på egna villkor diskutera och ta ställning i globala problem. Detta gör vi genom skolinformation, Faktafanzine och kampanjer.

Vi vill mötas på fler arenor, därför finns vi både inom skolan samt åker till landets stora musikfestivaler varje sommar.
 
Vi påstår inte att vi har svaren på alla frågor, men vi finns för att visa var vi kan söka de och uppmuntra ett kritiskt tänkande. Vi tror nämligen stenhårt på att det spelar roll att du bryr dig!”

 Regeringen kommer förmodligen hävda att det bara är en slump att deras beslut innebär att flera organisationer som för fram fakta som är obekväma för regeringen, kommer att tystna lagom till valrörelsen….

 I höstas såg ju också regeringen till att lägga en kulturproposition som stoppar stödet till tidskrifter med samhällsdebatt, vilket givetvis inte har något med regeringens egenintresse att göra.

Eller? http://upprop.nu/OKUY

 Läs  mer på Göran Hådéns blogg   http://hallplatshaden.wordpress.com

http://www.sida.se/Svenska/

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s