Miljöhjältar…

Strax innan Bush skulle lämna presidentskapet ( på valdagen) bjöd han ut nationell mark till akuktion för olje o gasproduktion.

Då kommer en miljöhjälte in i bilden- helt sonika tar han sig in på auktionen o ger bud totalt 17 bitar land för ca 1.8 miljoner pengar som han inte ägde ..

Staten har underkänt försäljningen och lokalt har man skyddat 14 av de 17 markbitarna läs mer  om miljönödvärn !!

När Bushregeringen auktionerade ut vildmark i Utah bjöd han över alla oljebolagen – med pengar som inte fanns. I mars ställs Tim Dechristopher inför rätta.

Det dröjde inte länge innan han blev åtalad för att ha saboterat auktionen. Snart ställs han inför en jury i en av årets mest uppmärksammade rättegångar i USA.

Det som kan hjälpa honom är att markförsäljningen har underkänts och olagligförklarats i flera utredningar, och av de sjutton markbitar som Tim Dechristopher ropade in har nu fjorton skyddats av den nuvarande regeringen.

Därför menar försvaret att han handlat i ”nöd” – ett knepigt juridiskt försvar som innebär att man tvingas välja en olaglig utväg. Det klassiska exemplet är en person som gått vilse i skogen och tvingas bryta sig in i en stuga för att överleva.

http://sydsvenskan.se/varlden/article632136/Han-gar-i-fangelse-for-miljon.html

Annonser

3 thoughts on “Miljöhjältar…

  1. Jo det är jag helt övertygad om- bla fredsrörelsen som agerar mot Sveriges del av världens krig pga vapen export- de gör ickevåldsaktioner o hamnar i finkan för att ge frågan medial uppmärksamhet. Så alla klicka för skogen mm miljöfol och de som vaktar marken mot uranprospekteringsbolagen osv osv

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s