RödGrön regeringsduglighet

Stolt har de RödGröna riks klarat en direkt princip fråga genom att vara överens om att man inte är överens, men ratta en lösning.

http://www.rodgron.se/

Lösningen för att visa ödmjukheten att ha folket med på (ursäkta ordval) ”tåget”  och respektera utfall är folkomröstning till 2012.

Därmed har man visat att prestigfrågor hittar konstruktiva (ursäkta) ”vägar” inom det röd-gröna samarbetet.

En folkomröstning där ingen är förlorare utan tvärt om respektfult följer signalsystemet om prioriteringsinriktning från folket i regionen.

http://www.mp.se/templates/mct_177.aspx?number=197279

Detta skall jämföras med de moderatledda borgarna som ”låtsades” vara överens och gick ut som vallöfte att inte röra energipolitiken , ett installationstal där Reinfelt ljög medborgarna ”in the face” när han den 6/10 -2006 sa : inga nya reaktorer skall byggas”… sen Kovände borgarna och Maud sov bort Cenetrpartiets själ som aktiva kärnkraftsmotståndare….

Det gäller naturligtvis frågan om ”Förbifart Stockholm” eller snarare 2 mil tunnlad 6 filig motorväg för 30 miljarder eller att faktiskt lägga samma peng på kraftig kollektiva satsningarar i Sth regionen. ( 5 miljarder statliga pengar i detta)

Som vanligt är det provocerande mycket pengar till den klassiska storstadstriangel STh-Göteborg-Malmö, vi behöver få med övriga regioner och koppla ihop Sverige med stamnätet för att möjliggöra resande på klimatsmart sätt och minimera driftstörningarna.

I Kalmar län bor tex 2.5% av Sveriges befolkning det motsvarar rakt av  ca 12 miljarder i statliga infrastrukturanslag… Vi får knappa 800 miljoner kr.

Naturligtvis dränerar detta kommuner och Regionen som får ta ur egen ficka för att hålla dräglig standard på vad som idag är osvetsad räls och oelektrifierad bana.

Framtiden är här och den är grön- vi ser fram emot offensiva järnvägs och kollektivsatsningar!

Ett trovärdigt  hållbart regeringsalternativ som inte backar för svåra frågor – vi behöver inte gömma några slipsar eller pärlhalsband för att leka ulv i fårakläder vars image bygger på varumärkesintrång och plagiat….

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s