BP- en svart dyr affär

BP:s aktie fortsätter att falla sedan Vita huset på tisdagskvällen inledde en brottsundersökning om vem som bär ansvaret för oljeläckan i den Mexikanska golfen. Nu ställs frågan om hur länge företagets ledning kan sitta kvar.

http://www.dn.se/nyheter/varlden/pressen-pa-bps-ledning-okar-1.1115699

Kommer BP:s ledning att ställas inför rätta för försumlighet? Är de styrelsen som kavlar upp ärmarna och tvättar oljeskadade fåglar? Vem är de som verkligen betalar, vi som kör bil, eller de arter som bor i oljekatastrofens utbredning? Eller för den delen människorna som bor där?                     Läs mer i Wannebys blogg : http://mpwanneby.blogg.se/

BP sätter nu sitt hopp till fjärrstyrda robotar. BP-chefen Bob Dudley uttryckte optimism i en intervju med CBC på tisdagen, men kritikerna är skeptiska.

Om BP inte lyckas denna gång finns det inte många alternativ kvar. I så fall kommer företaget troligen behöva förlita sig på nya borrningar som kan lätta på trycket i läckan. Arbetet med dessa borrningar har redan påbörjats, men det kan dröja till augusti innan de blir klara.

Jag konstaterar att BP:s chef, Tony Hayward, sålde av sitt akitiennehav motsvarande 1,4 miljoner ( Dollar) här om dagen. Är det ”råttorna” som lämnar skutan? Aktierna för Bp har fallit med ca 30% sedan olyckan inträffade- uppenbarligen tycker ”marknaden” att det är lite jobbigt med oljeolyckor som blir en svart dyr affär..http://www.independent.co.uk/news/business/news/how-much-worse-can-it-get-for-bp-1988968.html

Det verkliga priset går inte att räkna i pengar : Miljöskulden växer för varje drunknad -ihjälfrusen fågel, utter eller säl. För varje fisk och organism samt för alla de människor som nu och långtid framöver kommer ha BP brännmärkt i sitt minne o omgivning- en seg svart kvävande fossilsörja. 

Jag kan inte låta bli att fundera hur många olyckor med fossil olja som pågår men inte får lika stora rubriker  och känner ett olustigt illamåeende när jag tänker på alla dessa tanks med råolja som trafikerar Östersjön..

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s