Om unga världsmedborgare

Åter efter intensiva dagar på MediaBarCamp i Litauen- anlände hem ett stycke efter midnatt och fick sova ut i en varm säng = kvalitativt!

 

MediaBarCamp arrangeras med hjälp av SIDApengar– Campen är spartansk i komfort för det är deltagarantal som prioriteras och internet accsess. Så efter tre nätter i en kylig strandkabin, 4 duschar på över hundra personer känns det lyxigt att komma hem till Lofta igen.

Campen är en statlig äldre rehabanläggning och kan konstatera att det märks både på pris och kvalitet men det är världsliga ting för värmen i att mötas över nationsgränser och utbyta erfarenheter överträffar allt.

Stranden med sina km långa sandstränder är det inga fel på  oavsett förvaltare och det förenande vågsvallet från Östersjön är högkvalitativt. Väl medveten att  i närheten höll Ryska militären camp för unga soldater som fick skjuta skarpammunition rakt ut i vattnet…

Undrar hur mycket bly det är…

Konstaterar igen att unga är en sådan framtidsresurs- har åter fått denna insikt att dessa unga världsmedborgare kommer förändra världen genom att de har en attityd där kultur och nationsgränser inte existerar- en för alla alla för en. Jag blir saligt varm i hjärtat när jag ser detta hända igen framtiden är liksom redan här.

Ett av de viktigaste verktygen för dessa globala nätverk är just internet. Vi som aktiva politiker måste värna fortsatt frihet för internet som verktyg för fred frihet och demokrati.  Tyvärr har terrorskräcken slagit hårt över världen och även Sverige deltar nu i ett sjukt kontrollsystem ( bla FRA) där man klart kränker det som anses självklart intigritet och yttrandefrihet.

Många unga i länder med ickedomokrati buggas på nätet och riskerar aktivt åtal eller fängelse för ”aktivism” eller förtal mot ledningen i landet.. Allt de gör är ett stort samhällsengagemang och diskuterar sin och landets situation- det är en plikt att värna global yttrandefrihet och tillgången till internet som ett mordernt verktyg 2010…

Läs mer på : http://www.ostgruppen.se/

Se särskilt : http://www.ostgruppen.se/193.php

Musik : http://www.ostgruppen.se/193/lyssna.php

Inga röster skall få tystas för att konservera regimer eller maktkoncentrationer som förtrycker på andras bekostnad.

Att sedan kriminalitet i form av vapen-droghandel, trafficking osv skall bekämpas det är en annan sak. Man ska inte syssla med kollektivbestraffning i en värld där de flesta vill väl och gör bra saker.

Mediabarcamp: http://mediabarcamp.com/

Så till en av nätets hjältar ” Farmor Gun ” : http://www.dn.se/fordjupning/europa2009/farmor-gun-ar-den-nya-natmedborgaren-1.868484

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s