Riksdagen nästa !

Anslut vid kl 10 och 16 då riksdagsledamöterna  röstar…

17juni- Ödesdag i riksdagen

På torsdag är det en ödesdag i riksdagen, för som bekant blir det omröstning om regeringens kärnkraftspolitik. Med svikna alliansvallöften att inte bygga ut Kärnkraften ( valrörelsen 2006) försöker man nu trumfa igenom 10 nya reaktorer, med fyra rösters majoritets marginal i riksdagen.

På KD, FP, M har man inte haft några miljöförväntningar och vi är föga förvånade, då de driver Kärnkraftsfrågan. Folkpartiet har även regionalt öppet deklarerat att man ställer upp på uranbrytning i t.ex. Jämtland. Vi undrar hur FP i Kalmar län ställer sig till Uranbrytning i våra bygder?

Uranbrytning är ju en förutsättning för kärnkraft, och Miljöpartiet har upprepat drivit frågan om kommunal vetorätt mot uranprospektering och uranbrytning för döva öron både lokalt och nationellt.

En given fråga är nu hur den lokala riksdagsledamot Anders Åkesson © kommer att rösta och hur han motiverar det?

Det maktmissbruk som Maud Olofsson använde för att driva igenom en samlad Allianspolitik, mot sin riksdagsgrupp och sitt parti är av sällan skådat slag.

Åkesson borde notera sina regionala opinionssiffror – som talar sitt tydliga språk- ut ur riksdagen ni har svikit era väljare! Detta om något borde kanske motivera den ”affärsmässiga” centerpartistens röst?

Som det ser ut nu är det bara två kvinnor med civilkurage i Centerpartiet och det är Eva Selin- Lindgren och Solveig Ternström som från dag ett av förslaget om utbyggd kärnkraft sagt nej. Av de fyra röster som alliansen behöver har två redan aviserat att de röstar emot alliansförslaget.

Åkesson har möjlighet att ta tillbaka åtminstone sin egen trovärdighet genom en aktiv Nej – röst nu på torsdag, han blir oss svaret skyldig.

Miljöpartiet är tydliga i sitt Miljöpolitiska ansvar. Kärnkraften är inget miljöalternativ och kommer aldrig att bli så. Den gröna riksdagsgruppen kommer att rösta unisont nej till förslaget om utbyggd kärnkraft.

Miljöpartiet ser framåt och tar ansvar för att utveckla förnyelsebara energislag och energieffektivisering, som skapar förutsättningar för liv både nu och för framtidens generationer.

Du kan påverka torsdagens omröstningwww.17juni.se

Om du misslyckas ges du en andra chans den 19 september….

FÖR VIDARE INFORMATION:

@kko Karlsson, Partistyrelsen, Riksdagskandidat,  0705-257223

Elisabeth Wanneby, Regionalt Språkrör, Kommunkandidat-Oskarshamn, 070-22755 90

Annonser

2 thoughts on “Riksdagen nästa !

 1. Intressant dag- det är nedlusat med övervakning redan utanför vår ståtliga parlamentsbygnad. Hela ”innertorget” är avspärrat och polisbemannat . Inga plakat eller aktivister göre sig besvär på ”borgargården” som kan störa dagens debatt att bygga ut kärnkraften med 10 reaktorer…

  Greenpeace, Fältbiologerna och Folkkampanjen befinner sig alla närmast avspärrningarna och pepper riksdagsledamöter och medborgare som passerar…

  Så in i säkerhetskontrollen för åhörar läktarna…
  Det är väskor av, metall båge och allmän ”nu flyger vi utomlands känsla”…

  Bagaget får ej medhavas, Tröjan med glad sol får inte bäras ”synligt” ta av eller ännuhellre vänd den ut o in..

  Därpå får vi alla en liten pluppklisterlapp som talar om att nu är vederbörande kontrollerad av ”Sveriges Riksdag ”
  Känns ju jätte tryggt…

  Något irriterad är jag över att inte få ta med datorn upp på åhörar läktaren- hade ju tänkt blogga citat under dagen…
  Fota är dock ok

 2. Sitter på rikskansliet och har småreflektioner med Maria Wetterstarnd och Max A. Max som för övrigt har sin vapenexportdebatt kl.23-01 i natt ( kul kul)

  Nu blir det tåget hem- debatten pågår ännu ….
  Röstning beräknad fram emot 20.00

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s