Hultsfred kastar in handduken

Hultsfredsfestivalen ansöker om konkurs. Den 25:e festivalen, som skulle ha ägt rum 7-9 juli, ställs in. För dålig biljettförsäljning ligger bakom1986 arrangerades den första Hultsfredsfestivalen. Då var det ingen som trodde att festivalen skulle bli en årlig tradition och att hundratusentals musikälskare skulle komma att vallfärda till den småländska musikfestivalen under de kommande 23 åren.

I år skulle festivalen ha jubilerat – den 25:e Hultsfredsfestivalen skulle ha arrangerats 7-8-9 juli. Men nu tvingas vi slänga in handduken.

http://www.hultsfredsfestivalen.se/nyheter/hultsfred-slanger-in-handduken

Så här en vecka innan tvingas man ta konsekvenserna av dålig biljettförsäljning-och därmed är en lång rad av  framgångsår i med och motgång – i form av inkastad handduk och konkursansökan. Många många är vi som haft nöjet och glädjen att vara på Hultsfredfestivalen. Allt sedan de där konsererna inne på gymnastikhallen ( valhall) bla Ebba Grön´s oförglömliga. Till kick-offen för Hultsfredfestivalen i parken där vid sjön Hulingen. Tänker på Australiensiska Midnight Oil- Beds are Burning- vars bandmedlem kom att bli ”miljöminister” vem kunde tro det!? Kuriosa var även instrumentalbandet AmaZonas och Norrbotten bandet Trio Ligo- ja man är tacksam för alla musikaliska upptäckter på blandade scener.

http://kulturekonomi.se/

 Dess betydels för Regionen och orten är oantastbar. Hultsfredfestivalen har gjort skillnad och jag är helt övertygad om att det kan bli nya och andra former av musikevent fram över… Ibland är avslut bara början på något nytt och musiken har en plats i Hultsfred och jag hade gärna firat 25års festival på plats i år…

http://www.dn.se/kultur-noje/musik/hultsfredsfestivalen-stalls-in-1.1130528

Annonser

5 thoughts on “Hultsfred kastar in handduken

 1. Peter Garrett, tidigare sångare i rockbandet Midnight Oil, har utsetts till ny miljöminister i Australien.

  Den nytillträdde premiärministern och Labourledaren Kevin Rudd presenterade sin ministerlista på torsdagen. Och valet att utse Garrett till miljöminister ska ses som ett exempel på att Australien nu tänker om på miljöområdet.

  Tidigare har landet varit det enda av världens i-länder som tillsammans med USA vägrat att skriva under Kyotoavtalet, som bland annat syftar till att begränsa världens utsläpp av växthusgaser.

  Garrett, som är mest känd för låten Beds Are Burning, ska nu tillsammans med klimatministern Penny Wong inleda ett politiskt arbete som syftar till att förbättra miljön.

  Penny Wong, som blir landets första Asienfödda minister, kommer att ansvara för förhandlingarna när Australien nu ska anslutas till Kyoto.

 2. Om Trio Ligo här :
  Trio Lligo var en akustisk trio från Umeå. Tor Lundmark (sång, gitarr), Erik Dahlgren (trummor) och Erik Josefsson (kontrabas). Huvudsakligen svenska texter och egna arrangemang.

  Har spelat i bland annat Jörn och Seattle, i hela Sverige och även i Finland och Skottland. Varit förband till till exempel Refused, Bob Hund och Cardigans. Omfattande liveturnéer i början av nittiotalet. Spelade på Hultsfredsfestivalen 1990. Trio Lligo samarbetade med Komeda i bland annat filmmusikgruppen Projektor

  Album
  Bulldozerballader (1990)
  Lika lätt som ingenting (live) (1991)
  Trio Lligo (1995)
  Bulldozerballader lika lätt som ingenting i Amerikat (samling av vinylalbum) (1996)
  Från katakomberna (live) (2008)

 3. Hej och tack för länken!

  Australiens nytillträdda premiärminister heter Julia Gillard och hon efterträdde Kevin Rudd på posten. Peter Garrett har suttit som miljöminister sedan förra valet.

  Ha det gott,
  Johan

 4. Hej Johan & tack själv – du hade mkt läsvärt om Australien

  Synd att det var Hultsfreds KK som gjorde att jag hittade dej i bloggvärlden.

  Ha det/ @k

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s