Peter Eriksson valturné Kalmar län

Peter- Akko- Jonas

Här är topp tre på Riksdagslistan för Miljöpartiet Kalmar län- historiskt då vi ser fram emot minst ett första grönt mandat för de Gröna i Riksdagen från länet i år!

Vi avrundade, en informativ och spännande dag i Kalmar län, med  Grönt Cafe i Partilokalen på södralånggatan 27  i Centrala Kalmar. Solen sken och många  passerande höjde på ögonbrynen när vi tog chansen att få solsken i kvällen och flyttade ut på gå gatan utanför.  Vi summerade dagen som fick bra mediauppbackning både i Oskarshamn och Kalmar. Media i söder lämnar dock en del att önska när det gäller att lägga ut artiklar ”on line” varför jag inte kan ge länkar ( ännu?!) i detta bloginlägg…

Vi besökte Musselodlingen strax söder om stan- en imponerande kraft för rening av Östersjön samtidigt som det ger foder alt biogassubstrat osv. Eldsjälar på plats är Fiskarparet Janne Andersson   och tidigare tjänstemannen Anna Thore ( nu grön kommunalrådskandidat) som beskrev utvecklingen på ett mycket pedagogiskt vis.

Så Landsbygdsutveckling och Småföretag- det var tre besäk på diversifierade gårdar på temat upplevelse/ lokalproduktion. Mycket givande trots invist regnande- man imponeras av kraften och engagemanget i våra Småländska entreprenörer. Det var Dövesta gårdarna och Marsöfiskarna som vi besökte.

Lite länkar hittar Ni här:

 http://www.gardsbutiken.com/

http://www.khepri.se/index.php/om_khepri/dovestad-gard-2/

http://marsofiskaren.se/

http://www.gyf.se/t/page.aspx?id=40908

http://www.gronytekontakt.se/Reportage/Kalmar.html

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s