Elin Wägner i Vimmerby

Miljöpartiet i Kalmar län har valt att leverera fria kulturaktiviteter som ett insalg i valrörelsen. Det är tre kvällar med Birger Schlaug.

Två tillfällen ( Kalmar och Oskarshamn) som tar upp arbetstid- konsumtion- tillväxtfrågor samt  Vimmerby med kvällens välbesökta föredrag om en Elin Wägner.

Vi är riktigt nöjda med att ge plats för andra att uppleva Elin dessutom på en plats som Näs där en annan stark författarkvinna givit strak profil för Vimmerby.

Läs mer på Elin Wägner sällskapet : http://www.elinwagner.se/sallskapet.html och Wägner bloggen : http://elinwagner.blogspot.com/

Att Elin Wägner var föregångare på flera plan är uppenbart  och hon stod för sina åsikter:

”Elin Wägner var en litterär gigant. Hon skrev 3o böcker, många undanskuffade av obegripliga orsaker. Kanske för att hon var kvinna, som ofta skrev om aktiva kvinnor. Hur som helst: hon var modig, blev den andra kvinnan i Svenska Akademin och tillhör de absolut bästa svenska författarna.

Elin Wägner skrev, för långt mer än 50 år sedan, om det livsfientliga i att människan försöker lägga under sig jorden, missbruka sitt ansvar för medmänniskor och djur, om det makabra i en samhällsmodell som strävar efter ständigt ökad konsumtion, om det absurda i den militära strukturen, om det skamliga i att låsa in människor i kollektivistiska roller utan hänsyn till individens verkliga jag, om det skadliga i att dela upp alltet i det jordiska och det himmelska. ”

Här är Norra Länets lokala Miljöpartister och värdar för kvällens aktivitet på Näs från: Hultsfred, Vimmerby och Västervik flankerade av föredragshållaren själv  Birger Schlaug.  Läs även hans blog: http://schlaug.blogspot.com/

Ett stort Tack till Birger & gäster på kvällens föredrag med många intressanta boktips att läsa tex. Väckarklockan eller…

Vi börjar med en fjärdedel av Elin Wägners böcker – och fyller på stegvis i hopp om att Elin-vänner och andra skall lägga in sina synpunkter och egna recensioner som kommentarer.

Läs även http://greenjessica.wordpress.com/  och http://ruhe.mpbloggar.se/2010/08/17/rustar-man-for-fred-blir-det-krig/

Annonser

One thought on “Elin Wägner i Vimmerby

  1. Ping: ruhe » Blog Archive » Rustar man för fred blir det krig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s