För ett GRÖNARE Oskarshamn! (utan centern)

Valtider – vi tar lite ovanliga grepp o för ut viktiga samtal på gatan- närmast Energisamtal i Oskarshamn, men tyvärr utan Centerpartiet.

Centern fortsätter sin svekpolitik och hoppar av energipolitisk debatt- igen- det velas hurvida man ska ta kärnkraftsdebatter eller ej i det offentliga rummet- mitt i valrörelsen – skamligt!

Njaaa- den Oskarshamnsbaserade centern/heder åt er/ hade vaskat fram en  debattör ( Magnus Larsson) men denna får tydligen inte föra talan ”in public” när centerns regionkontor får råda vad som är politiskt korrekt i valrörelsen… Ömt vårdar man sina opinionssiffror – här får inte lacken krackelera av lekmän som kanske inte drillats av Maudan i riksdagsbänken eller ?  Länk till lokala Centern här: http://oskarshamn.centerpartiet.net/ ( Avhoppet kom idag fredag lunch)

Vi antog tidigt Centerpartiets  utmaningen om miljöpolitik, med debatt i ett slutet rum på en restaurang i Kalmar tidigare i år- vi bjöd då in till fortsatt debatt med publikt energisamtal i Oskarshamn. Trots flera kalenderförsök fegar centern ur energidebatten i valrörelsen något vi beklagar från Miljöpartiet. För vad är det för politik man får med centerpartister vid rodret ?  Indragna medel till infrastruktur, utförsäljning av statliga bolag, mindre pengar till Kultur ( Borgar Alliansen motsatte sig vår +18 miljoner till regionkulturen denna mandatperiod), och en utlovad energipolitik som man kovände i under sittande mandatperiod så väljarna mot kärnkraft blev fråntagna sin demokratiska röst…. Man lovar runt i valrörelse och gör något helt annant när man fått makt, det är inte snyggt.

Center Åkesson har istället antagit en 5 min radiobandad debattutmaning  och det känns ju tryggt och hoppas den kan räta ut frågetecken om centerns energipolitik.För i Oskarshamn lyser Centerpartiet med sin frånvaro och det är kanske lika bra det.

När lokala och regionala centerpartister inte ville prioritera energisamtalen i valrörelsen  ringde vi Solveig  Ternström…. http://www.aftonbladet.se/nyheter/article7428224.a

En ex- centerpartist som har en hel del att säga om centerpolitik och interna demokratiprocesser…

-Alliansen har blivit alltför dominerad av M och FP, anser Ternström och avslöjar att hon inte tänker lämna politiken.

– Jag vill stödja Mona. Jag vill stödja dem som tänker riva upp lagen. Och den bekräftelsen har jag fått.

Tänker du jobba aktivt för Socialdemokraterna?

– Ja, inför valet åtminstone. Och för Miljöpartiet. Jag vill stödja den koalitionen.

Jesper Strömbäck, forskare i politisk kommunikation, menar att Centerpartiets förlust av Ternström är svår att bedöma.

– Det kan drabba partiet om avhoppet spelas upp i medierna som ytterligare ett problem för Centerpartiet. Redan talas det om att man sjunkit i opinionsmätningarna, att det är lågt förtroende för Maud Olofsson, att det spekuleras om hennes avgång och nu Solveig. Får hennes avhopp stort genomslag, då drabbar det Centerpartiet

Inte bara Solveig är frustrerad att Centern svek i energipolitiken och avvecklingen av kärnkraft:

Ånge hjälpvägrar

Som om inte Ternströms avhopp vore nog, skriver förre riksdagsledamoten Tage Påhlsson på Aftonbladet Debatt i dag att Centerpartiet i Ånge inte tänker jobba för att dra riksdagsröster till C i valrörelsen – eftersom man inte längre står för den politik som C för på riksplanet:

Vi tar med andra ord inte ansvar för alla mer eller mindre galna och för oss främmande ställningstaganden av Maud & co” skriver han i artikeln.

Elisabeth Wanneby – Oskarshamns ledande miljöpartist har ett helt gäng nya gröna som är taggade till tänder att göra Oskarshamn  grönare – metoden är samverkan med gröna frågor på agendan dvs  Förnyelsebar energi, Hushålla med ekonomin och Gröna översiktsplaner- Go green !!!

Miljöpartiet har dessutom tre regionala språkrör som täcker upp detta geografiskt avlånga län- alla är dessutom riksdagskandidater och vi kommer som sagt att ta energipolitiska samtalet i Oskarshamn. Kunskap och ansvar för vår tids atomsopor är ett ansvar som ingen politiker kan fega ur. Oavsett valår eller ej.

Vi miljöpartister jobbar globalt förebyggande och främjande även för kommande generationer. Därför vill vi inte satsa en spänn till på radioaktiv energi men soporna får vi leva med i 100 000år. Ansvar är också att ta reda på hur kärnkraften påverkar folkhälsan- därför vill vi initiera den avbeställda canceranalysen kopplad till Kärnkraften i Oskarshamn.

Välkommen du också – för kunskapsinhämtning både av politik och SKBs uppdrag från politiken är allas vårt ansvar på individ nivå för framtiden.

Andra kuliga länkar hittar ni här: http://www.stallomsverige.se/  och http://www.folkkampanjen.se/   http://www.naturskyddsforeningen.se/

http://greenjessica.wordpress.com/2010/08/20/stort-energijippo/

Och senaste Riksfotot tillsammans med rören : http://www.flickr.com/photos/miljopartiet/4865612299/in/photostream/

Annonser

2 thoughts on “För ett GRÖNARE Oskarshamn! (utan centern)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s