Nu skjuter jägarförbundet sig i foten

Konstaterar att valrörelsen tar fram både det ena och det andra. Jägarförbundet vägrar ta in svar från Miljöpartiet i jaktfrågor- om inte språkrören signar dito.

Nu är ju Miljöpartiet så mycket mer än språkrören och talespersoner och enkätservice är ett måste för alla oss som valarbetar runt om i landet.

Per Garthon jägare sedan 30 år har fått nog av denna politiska agenda i jägarförbundets tidning och lämnar dito förening se infogade pressmeddelande…

Gahrton lämnar Jägareförbundet
 
Per Gahrton har idag beslutat sig för att lämna Svenska Jägareförbundet.
 
Per Gahrtons brev idag till Jägareförbundet:Jag har varit jägare i femtio år och miljöpartist i trettio. Tyvärr har det ofta varit svårt att kombinera eftersom många jakttidningar och jägarorganisationer ständigt driver en primitiv vulgärpropaganda mot miljö- och djurvänner i allmänhet och miljöpartister i synnerhet. Svenska Jägareförbundet har dock ibland försökt höja sin debattnivå. Efter en tv-diskussion om vargjakt i våras fick jag ett personligt löfte av Jägareförbundets ordförande Torsten Mörner att Jägareförbundet hädanefter skulle behandla miljö- och djurvänner seriöst. Av detta har blivit intet.

Istället utdelar Jägareförbundet nu det smutsigaste och lögnaktigaste påhoppet hittills i valrörelsen mot Miljöpartiet när man i senaste numret av Svensk Jakt helt felaktigt påstår att MP inte haft tid att svara på en valenkät. Detta är givetvis inte sant. MP har svarat på valfrågorna men Svensk Jakt vägrar publicera svaren för att de inte är personligen undertecknade av språkrören, utan av partiets talesperson i jaktfrågor. Detta är ett beklämmande billigt och sanningslöst svepskäl för att kunna framställa MP som ointresserat av jaktfrågor.

MP är ett gräsrotdemokratiskt organiserat parti. Olika personer har ansvar för olika ämnesområden. Ibland svarar språkrören på frågor. Vem som svarar på de hundratals enkäter som nu översvämmar alla partikansliet avgörs av partierna, men i samtliga fall utgör svaren givetvis partiståndpunkter och inget annat. Jägareförbundet gör sig dummare än det är när man påstår att man inte begriper detta. Jägareförbundet gör dessutom anspråk på att besluta över MP:s inre beslutsstruktur, vilket självklart är orimligt.

Den som läser Svensk Jakt nr 9/2010 får intrycket att MP vägrat eller inte haft tid att svara på viktiga jaktfrågor, vilket alltså är en ren lögn. Det kan inte råda tvivel om att Svenska Jägareförbundet medvetet och avsiktligt på detta sätta vill skada MP. Därmed är måttet för min del rågat. Jag avsäger mig med omedelbart verkan medlemskapet i Svenska Jägareförbundet.

Täby 25/8 2010

Per Gahrton

Läs mer: http://www.jägarförbundet.se/   och på www.mp.se

Annonser

3 thoughts on “Nu skjuter jägarförbundet sig i foten

 1. Ja- men det är beklagligt, jägaran är viktiga ur fler aspekter.

  För dem som äter kött är vilt ett klmatsmart alternativ.
  Men bristande ekosystem ( balans rovdjur) behövs viss avskjutning.

  Som boende vid en landsväg är också hjälpen för eftersök och trafikskadade djur kopplat till lokala nätverket av jägare som rycker ut.

  Att fler med ”jägarexamen”/ alt naturkunskaper vistas i skog och natur och kan rapportera av skeenden eller slå larm när ekosystem kolapsar eller ändras är också en del av nätverkens roll och uppgift.

  Hoppas man tar till sig och ser att det behövs reflekterande människor i jägarförbundet också 😉

 2. Alla jägare bjuds in till mp.se

  Vi bjuder in alla jägare att besöka vår hemsida http://www.mp.se Där finns svaren på frågorna från Jägareförbundets medlemstidning, säger Tina Ehn, riksdagsledamot för miljöpartiet.

  Svenska Jägareförbundets medlemstidning har skickat ut en enkät till alla partier, men låtit bli att publicera miljöpartiets svar. Skälet var att svaret inte var undertecknat av partiets språkrör.

  – Synd att Jägareförbundets medlemmar inte får reda på våra svar genom den egna medlemstidningen, säger Tina Ehn.

  Inför årets val har rekordmånga enkäter kommit in till partierna.

  – Vi har varit måna om att svara alla enkäter, men det var så många att vi fick organisera om vårt sätt att svara så att partiets talesperson på respektive sakområdet svarade, säger Tina Ehn.

  Länk till Miljöpartiets svar
  http://www.gittan.mp.se/valsvar/S01B16BFD-01B16C10

  FÖR VIDARE INFORMATION:
  Tina Ehn, 070-229 08 01
  Charles Berkow, miljöpolitisk sekreterare, 070-374 26 95

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s