Skolan & Barnen

Gårdagens avrundades med en skolpolitisk debatt i Västervik – det var Lärarförbundet som bjudit in.

Samtliga partier utom Folkpartiet var på plats ( en orsak kan vara förkylning) alt annan prioritering för det duggar tätt med debatter i olika intresseforum.

Panelen fick en ideologisk start på två minuter varefter skarpa ja/ nej frågor levererades utifrån olika ”skolutspel” från partierna- det var kul grepp som gav snabba svar.

Vi talade mycket om resurser och pedagogik och elevernas utfall/ mål.

Stora skillnaden betyg eller ej- MP har stadigt varit emot betyg och förordar skriftliga omdömen utifrån egen förmåga / prestation.

Pedagigik utveckling så som utepedagogik, Waldorf osv uppmuntras av gröna liksom det övergripande samhällsansvaret för att se nyttan i landsbygdsskolor med perspektivet elevens bästa. Jag vill igen påpeka att det är inte storleken det är innehållet / verksamheten ur elevensperspektiv som är grund i besluten.

Att elevunderlaget minskar är uppenbart- vägen fram är mera oklar utredning pågår. Oavsett skola/ barnomsorg måste landsbygdens möjlighet till samlingslokaler säkerställas. Mötesplatser är viktiga i både stad och landsbygd = basen i ett demokratiskt samhälle!

Läs mer på : http://lararforbundet.se/borjamedskolan

Kvällens ideologiska fundering som jag plockat fram denna valrörelse gäller resursbasen/ skattesystemet:

Att basera VÄLFÄRDEN på arbete är sjukt för det skapar bara en arbetssparariver som dränerar samhällets välfärdsbudget.

( Besparingar = minska antalet anställda= sänkt service i alla sektorer)

Miljöpartiet har visionen att istället lägga skatten på produktion och konsumtion, vilket är klimatsmart och ökar försörjningsgraden dvs anställningarna ökar i tjänster och företag.  Dessutom blir systemet självreglerande – överproduktionen minskar = sopberg och dumpade varulager som tär på våra resurser och miljö.

Reflektera över detta systemfel som behöver ändras- tänk grönt vid valurnan så kan skatteändringen bli verklighet fram över. Det kommer inte ske över en natt men konkret utredning för omställning behövs!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s