RÖDGRÖN-regeringsplattform

Idag kommer den RödGRÖNA regeringsplattformen att släppas bla med presskonferens i Västervik under eftermiddagen.

Det är med stolthet vi står samlade för rödgrönt samarbete för framtiden- med ansvar för både ekonomi och människor och klimat.

Det är en unik agenda för att ta bort klyftorna mellan människor och för praktisk styrning göra klimatsmarta lösningar och val både möjliga och enkla. Med en rödgrön regering blir det ett offensivt samarbete för framtiden där Sverige kan återta ledartröjan för gröna omställningar och dessutom med ökat entreprenörskap i gröna näringar.

Framtiden är här och framtiden är grönare – och med en tro på individen som social och medkännande varelse som kan och tar ansvar i gemenskap ser vi fram emot en rödgrön regering efter den 19september.

På bilden: Akko (MP) Krister (S) och Kaj ( V)  alla kandiderar till Riksdagen i årets val och hade gemensam lokal pressträff i Västervik idag.

Det blådunstiga lokalmediat  Västervikstidningen ( www.vt.se) är lika mediaarrogant som vanligt och avstod aktivt den lokala presskonferensen med motiveringen

”det tar vi upp med var och en av er sedan” – snacka om att undanhålla sina läsare lokalförankrade nyheter när de sker. 

Särskilt stolt för alla klimatsmarta omställningar tex  100miljarder för klimatsmart infrastruktur ( spår och kollektivtrafik som prioritet)

Biogasmackar i hela landet för att möjliggöra brukarnas nyttjande.

Konverteringspremie för bilparken om 5-10 000kr / fordon till Biogas alt etanol.

Energieffektivisera  med 30% i fastigheter och erhåll 3års fastighetsskatts befrielse ( motsvarande 18 000kr )

Socialt är det satsningar på barn och äldre som sticker ut, kvalitetstid , maxtaxor och personaltäthet är några områden.

Studentsatsningar  med höjt studiebidrag om 400kr + 200kr lånedel och extra  för studenter med barn.

Läs mer på www.rodgron.se

http://www.flickr.com/photos/miljopartiet/4865612299/

Annonser

4 thoughts on “RÖDGRÖN-regeringsplattform

 1. Väljarundersökningar har både fel och förtjänster – dock finns en tydlig trend i de sammanställda poll of poll som media redovisar.

  Vi väntar nu på både reella utspel byggda på seriös miljöpolitik, och strategisk hantering av budskapet. Här kan det väl sägas – men kanske inte i det gemensamma forat.

  Låt Maria W leda hela presentationen – Hon är den enda som kan samla och driva fram en utveckling. MP är också det parti som ”överallt” får de ljumt positiva sympatierna.

  Vad vi än tänker (gott!) om samarbetet så är vi rädda för den kyla och avslagenhet som Mona S utstrålar.

  Lycka till!

 2. Hej!
  Nu gnäller Reinfeldt och Borg på de grönas valplattform typiskt dom, jo min man och jag har jobbat idag med och få ut valmaterial i Botkyrka i Vretenområdet vi fortsätter imorgon och på Torsdag, som tack så har vår sekreterare Barbro Swanström skickat mig miljöpartiets nya tröja med vår logotype och namn på härligt jag ska ha den på mig så fort den kommer, vill också säga att mina specialområden när det gäller grön politik är Jordbruk, Medicin både antroposofisk och allternativ medicin samt även allternativa behandlingsformer inom psykiatrin Mvh Ann-Mari MP i Botkyrka

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s