Valvakor och kyligare Sverige

Efter flera veckor i valkampanjande avrundades 2010års valrörelse ute vid  vallokalerna, tillsammans med valobservatörerna från Belarus.  Nytt för året var att flera lokala är ihopslagna till närmaste ort. Så min valkrets Lofta är förlagd till Gamleby. Vi fanns på plats och många intressanta samtal blev det.

Det var ömsom regn ömsom solsken under gårdagen och alla vallokaler sa att valdeltagandet var stort, vid flera platser köade folk…

Efter en lång dag var det så dags för valvaka – i Mejeriet / Västervik. Med andan i halsen efter att ha fyllt på med valsedlar i de 11 lokalerna i stan riggade vi on line tekniken. Både Tv och webbmöte med våra kompisar i länet. Lokalpressen kom just i bestyren med uppstarten.

Vi hade riggat underbar hemlagad örtkryddad  pupasoppa  md nötbakat bröd allt lokalt och ekoproducerat i grön anda.

När vi följde inkomna valresultat infann sig en tung sorg över Sverigedemokraternas bomb i det svenska folkvalda systemet det känns kyligt…Mitt hjärta blöder samtidigt som jag glädjs åt att Sverige samtidigt är grönare  på alla nivåer kommun- länet och riket. Men som sagt en sorgensdag när främlingsfientligheten får folkvalda mandat i vår riksdag och andra folkvalda organ, stor sorg stor sorg.

Kom i säng vid 3 snåret och vaknar i solsken dags att ta nya tag trots rådande situationer, en alliansregering i minoritet och blanserande SD parti..

Demokrati fred och frihet måste man kämpa för varje gång…

Jag vinkar nu av våra vänner och valobservatörer som fått insyn i svenska systemet under intensiva dagar.

Annonser

4 thoughts on “Valvakor och kyligare Sverige

 1. Hej Akko!

  Blir lite avundsjuk när jag läser att du får vara i solen i Lofta, själv sliter jag i storstadens jäkt och stress……..

  En fundering; såg i dag på Miljöpartiets presskonferens där Maria Wetterstrand tyckte att efter den analys man gjort av vad Miljöpartiets väljare gett mandat för så hade man inte någon som helst tanke på att förhandla med Alliansen.

  Jag är en sån väljare och kan mycket väl tänka mig en samverkan i detta (olyckliga) parlamentariska läge bl.a. för att ta ansvar för Sverige och framför allt så har vi ju en möjlighet att få igenom någon/några hjärtefrågor. Gör vi ingenting så hjälper vi ju inte till att t.e.x. stoppa den miljöförstöring som skulle ha gjorts i förrgår……….. Tvärtom!

  Förstår ju att man inte kan ställa om på ett par timmar i sitt tankesätt, men att helt utesluta ett samarbete tycker jag är lite dumt!

  Vad tycker du?

  Hälsar
  Mikael Ekman
  Fritids/deltidsboende i Forserum

 2. Tack för tanken Mikael
  Har dock inte fått tid att avnjuta solskenet ännu – bara konstatera att solen skiner ;))

  Ang Svenska parlamentariska sitiuationen skall slutliga röstresultatet fastställas och sen är det parlamenmtariskt ansvar att hantera och laga efter läge- helt onödigt att spekulera so far !

 3. Hej igen….

  Sitter just nu (19.56) klistrad på hemsidan http://www.val.se och ser sakta hur distrikten räknas…. Spännande! Hoppas för en gångs skull att Alliansen får mandat! Kluvet……..

  Hälsar
  Mikael

  p.s. På fredag är det iallafall jag som njuter av solen och vyn över Loftas slätter!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s