Eftertankens kranka blekhet

Ny parlamentarisk situation i Sverige – och återigen är det vardagligt politiskt hantverk som skall göras baserat på demokrati och yttrandefrihet samt detaljen alla människors lika värde.  Med detta vill poängtera att 94% av Svenska folket har valt annat än SD- man kan medialt få intryck av att det är vice versa… Vilket är synd.

Den slutliga valräkningen pågår och personröster samt utjämningsmandat kan fortfarande förändra det parlamentariska läget gällande majoritet/ vågmästarroller.

Läs även Högbergs blogg: http://hogbergstankar.blogspot.com/2010/09/hogbergs-odds-del-5-nar-jatten-at-upp.html

Dock behöver vi alla fundera över uttrycket att ge sin demokratiska röst i olika riktningar.

Och kopplingar till särintressen : http://www.expressen.se/debatt/1.2009115/mikael-ekman-och-daniel-poohl-sverigedemokraterna-ljuger-om-sin-historia

Behöver jag nämna historiken i Tyskland och vad det parlamentariska valet från tidigt 30-tal gav för utveckling?

Se Wikipedia: http://sv.wikipedia.org/wiki/Adolf_Hitler

Vi ser högervidar i hela Europa och det breder ut sig en främlingsfientlighet som skapar grupperingar mellan folk i en tid då vi är mer världsmedborgare än någonsin, varför ?

En del  av svenska valrörelsen har varit siffror och statistik, kolla in den här artikel och begrunda var problemen kan härledas…

http://www.dn.se/ledare/kolumner/vad-kostar-en-man-1.1174795

Slutklämmen talar ett mkt tydligt språk: Männen har en resa att göra gällande sin självbild och förhållande till sin omvärld.

Noterar då i sammanhanget att män är klart överrepresenterade i SD som parti och i sin kommande riksdagsgrupp ( 17 av 20 ledamöter)

Det är ingen hemlighet att vissa nationaliteter är överrepresenterade vid vissa typer av brott. Jag har skrivit om brottslingarnas utmärkande drag vid flera tillfällen här i DN (Se exempelvis 4/11–05, 29/12–04, 15/12–01). Låt mig ta några av uppgifterna igen. I kriminologens Mikael Ryings rapport om dödligt våld mot kvinnor ser vi att 80 procent av männen i det studerade materialet är psykiskt sjuka eller störda. Nästan hälften är antingen arbetslösa, beredskapsarbetande eller förtidspensionerade. 60 procent är registrerade för tidigare brottslighet. Invandrare är överrepresenterade, men infödda dominerar i absoluta tal.

Om vi nu ska försöka komma till rätta med grov brottslighet, varför då inte gå direkt på den grövsta parametern – den faktor där sambandet mellan individuella förutsättningar och brottslighet är som allra störst. Och då hamnar vi varken i gruppen muslimer, invandrare, missbrukare, arbetslösa eller psykiskt sjuka. Då hamnar vi i gruppen män.

Det är män som i hög grad kör rattfulla, som dödar i trafiken och som dödar hemma. Det är män som slår ihjäl sina fruar och barn, och väldigt sällan tvärtom. Det är män som hukar i busken och väntar på någon joggare att våldta och det är män som också våldtar hemma. Det är män som i rånarluvor och med laddade gevär rånar banker och värdetransportdepåer. Det är i hög grad män som fifflar med kvitton i stort och smått – från den pågående mutskandalen i Göteborg till de förslagna männen bakom Trustorhärvan. Och det är män som nästan uteslutande skakar galler i våra fängelser som kvinnorna förstås får vara med att betala

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s