Lyckan i en liten ask…

Vad gör dig lycklig- sug på den en stund…

Kärlek?

Pengar?

Prylar?

Hälsa ?

Läser just en artikel ur veckans nummer av ” Kattis & C/O ” att 50% styrs av våra gener enligt Lyckoforskaren Sonja Lyubomirsky.

Lyckomyterna börjar att avslöjas så som Pengars betydelse för lyckan.  Löneökningar ger inte lycka i samma grad som social tid= arbetstidsförkortningens lov!

Shoppingträsket och prylarna ger bara kort kick av tillfredsställelse emedans upplevelser som resa eller aktivitet lagras i minnet och blir en upprepad njutning i livet.

Tröste gott- sötsaker, vin och mat etc kan förvisso trösta oss en smula men inte i överdrivna doser som blir till ohälsa i en förslappad kropp. Dessbättre ger just rörelse och motion  samma frigörande endorfiner som lyckorus skapar…

Kärlek ” The one and only”,  en myt till det visar sig att ca 25 % av gifta par upplever lycka och siglarna 21% så inga kioskvältare i tvåsamheten inte.. Tar man sedan i beaktande att lyckoruset vanligen bara håller i två år efter bröllopet om man inte aktivt jobbar på att ”aktivera” relationen och varandra. Det ligger en genus aspekt i detta också- Kvinnor mår ofta bättre efter en skilsmässa såväl fysiskt som psykiskt  jämfört med männen.

Utseende som är så eftertraktat gällande vikt- hår- stil osv visar sig vara en faktor som inte spelar så stor roll- om man har en stabil självkänsla och menisgsfullt liv i övrigt. Det är utsidan du ser men insidan som räknas skulle man kunna sammanfatta detta med.

Bostaden– tja hit kopplas bara 10% av lyckokvoten, en ständig renoverings och ”uppdatering” av bostad i jakten på lycka kan snarare bli en livskatastrof.

 

För hur är det nu är glaset halvtomt eller …. är det faktiskt halv fullt ?

Annonser

4 thoughts on “Lyckan i en liten ask…

  1. Hej!
    Helheten jag gillar MP det handlar egentligen inte om MP utan att MP sitter i samma båt som ett parti (V) som stött och stödjer blodiga vänsterdiktaturer världen över, nej detta har inte kommit idag utan jag har haft det i åtanke ettt tag ännu, / Ann-Mari

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s