Rödgrönt sammarbete när det är som bäst

Kalmar läns landsting går in på andra ronden med ett förstärkt väljar stöd och utökat mandat för länets Hälso & Sjukvård.  Av de 81.9 % som gick till valurnorna i landstingsvalet röstade de 40.9 %  på Socialdemokraterna, 5% på Vänsterpartiet och 4.6 % på Miljöpartiet. Det känns oerhört peppande och samtidigt är vi mycket  ödmjuka för att leverera Sveriges bästa Hälso och sjukvård till alla oavsett plånbok. Särskilt roligt men nya gröna gänget: Jessica Rydell som vårt mnya landstingsråd och Elisabet Wanneby som ny ledamot  och jag har fått fortsatt förtroende att arbeta i den gröna fullmäktigegruppen.

I dagarna två har vi haft  fullmäktige är det budget och plan antagits. Kalmar stad är platsen och här är det extremväder efter ihållande regn är det utryckningar med pumpar brandmän och militär för att rädda fastigheter som plötsligt fått ” sjönära status”. Så kom kylan och ett envetet snöande med extrem halka som följd.  Eftersom min ambítion var att pendla fram och åter till Västerviks kommunfullmäktige kändes det inte bra – när onsdageftermiddag närmade sig var det åter varningsflagg och jag valde walkover mot att riskera 2timmar X 2 – ibland får man böja sig för vädrets makter. Mer om skolor opch barnomsorg i annat bloginlägg framöver.

Att Sverigedemokraternas intåg ( 3 utjämningsmandat) visar på hur ödmjuk demokratin är är jag  och lite beklämmande om vinterkylan även etablerar sig i samhället som vi och dom perspektiv. Lungt och fint var det på mötet i alla fall – uppskattat av alla med tydliga ideologiska klargöranden under dag 1. Media ger sjukt mycket utrymme till SD- inte minst i ett gnäll repotage gällande representation under punkten val. Nu var SD upp i talarstolen men valde att inte yrka någor samt faktum – de kan inte ta platser överallt på egen hand- vi ska inte trixa o fixa bort eller fram SD . De platser de tar tar de på folkvalda mandat- det omfattar tex inte regionförbundsplatser och utskottsplatser.  http://www.barometern.se/nyheter/lanet/sd-rasar-mot-utebliven-plats

Humor är det också – många bloggar direkt :(2193280).gmhttp://michaelgranstedt.blogspot.com/2010/11/kultur-sex-och-lycka.html

Sedvanlig mandatperiodsavslutning / avtackning blev det under onsdagskvällen. Då våra chefstjänstemän briljerade i sång under temat ” Budgetprocess”- det är ett härligt gäng med glimten i ögat och säkert en av våra framgångsfaktorer i Kalmar läns landsting.

Har inte fixat till filmlänken än- lite strul med konverteringen men den som väntar på något trevligt ..

Läs: http://landstingsbloggen.wordpress.com/

Annonser

2 thoughts on “Rödgrönt sammarbete när det är som bäst

  1. Välkommen åter Ann-Mari
    Har just anlänt hem efter fantastiskt givande dagar på kommun och landstingsdagar i Västerås med ca 750 engagerade gröna varav ca 300 helt nya vilken glädje o kraft !!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s