Politik & Vinterväder

Vilken vecka!

– Vinter veckan kom efter ”non stop” tjänstgöringen förra veckan i form av bla Landstingsfullmäktige, där Borgarnas pilliduttande med 3 promille av totalbudgeten känns som tomretorik från ett tämligen tandlöst borgargäng ( tomma tunnor skramlar mest) …Helgen blev en riktighöjdare med kreativa gröna kommun och landstingsdagarna i Västerås- vilken kraft vilken inspiration av gröna politiska hantverkare som är redo att förändra världen lokalt och regionalt runt om i Sverige.

Måndag blev så insnöad- begreppet ”det vräker ner snö” innebär att man inte ser ner till grannens hus.. Extremväder mer och mindre av allt i en helt ologisk oordning = klimatförändringar. Många totalförnekare syns i webbinlägg med teman som ” var är växthuseffekten” – mer värme och delfiner tack osv. Det är en naiv hållning till ett akut ”man made” problem nämligen urbant väder till följd av vår livsstil och överuttag/ förbränning av fossila reesurser.

Dag två fortsatte i samma anda nu med ca 20 grader kallt som lite bitande livselexir.

Miljlöpartiet har sedan bildandet med just miljö och solidaritet obundet över tid och rum – en politisk hållning som ser över mandatperiodernas kortsiktiga poänger. Att våra politiska meningsmotståndare ofta ignorerar och inte förstår vidden av mänsklighetens påverkan av klimat och miljö är i längden ohållbart. Man kan inte rå för om man inte förstår men man har en förbannad skyldighet att försöka förstå och  ta in vetenskaplig fakta och möta utmaningerna med en politisk vision/ agenda.

Just nu känns det som vi har ett stort problem med allianspartiernas ”vinstuttag ” och totala ickevilja i miljöfrågorna. Moderater, Kristdemokrater och nu även Sverigedemokrater hör dessutom till den lilla skara folkvalda som inte öppet vill redovisa sina sponsorer- vilket känns synnerligen olustigt.  Att bara känna misstanke om att det kan köpas politiska mandat från särintressen som industri osv är klandervärt och hör inte hemma i ett öppet samhälle…

Visste du att…

• Under 1900-talet ökade genomsnittstemperaturen i världen med 0,74 grader. Fram till 2100 beräknas yttemperaturen att öka med 1,4-5,8 grader, jämfört med 1990 års nivåer.

• Sedan 1970 har utsläppen av växthusgaser ökat med 70%.

• Till år 2100 kan vattennivån i världshaven komma att stiga med en dryg halvmeter till följd av klimatförändringar.

http://www.smhi.se/

http://sv.wikipedia.org/wiki/Klimat

http://www.faonorden.se/start.asp?sida=8085

Annonser

One thought on “Politik & Vinterväder

  1. Hej!
    NU vill jag att du läser detta jäkligt noga Akkomp, Sverige är ingen demokrati den som säger det borde sinnesundersökas jag har gång på gång fått indikationer på att så inte är, hör gärna dig, betydligt starkare krafter än politiska krafter är i omlopp / Ann-Mari

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s