Regeringen i marknadens ledband

Kritik mot statlig förhandsprövning av public service

 

Regeringen inför förhandsgranskning av public service-företagens tjänster. De nya reglerna möter kritik från såväl public service-företagen som den politiska oppositionen…

Det vankas jul och idiotförslagen duggar tätt från regeringskansliet…

Kanske tror de att  julbestyren tar fokus från vad som pågår i Rosenbad ?

Nu gäller det yttrandefriheten i public service- de skall krävas på ”förhandsgranskning” av nya produkter… Man lutar sig mot EU såklart. Den överordnade ”frihandel” tar ingen notis om människa eller miljö ej heller demokratiaspekter eller samhällsintressen…

Därför tog regeringsmötet i torsdags beslutet om ”pliktad  förhandsgranskning” av public medias olika satsningar för att skydda marknaden !!!

Regeringen Reinfeldt har ett trovärdighetsproblem- på vems uppdrag bedriver han politik ?

Väljarna eller de sponsorer som han vägrar redovisa öppet , liksom polarna i Kristdemokraterna och numera påhejad av Sverige demokraterna. Alla tre har de uppenbarligen trovärdighetsproblem oavsett vi får veta vem som betalar för tjänster och gentjänster eller inte. För misstanken i sig kränker demokratiska grundsynen- politiken jobbar för samhällets och  folkets bästa … inte nån marknad med kortsiktiga intressen.. och framför allt ska inte en regering tysta fri och oberoende public service !

– Vi anser att det här kravet på en förhandsprövning strider mot grundlagen, säger Sveriges Radios vd Mats Svegfors till TT. Mats Svegfors hävdar att regeringen varit utsatta för mycket starka påtryckningar från kommersiella mediebolag, som i sin tur anser att public service-företagens satsningar på webbaserade nyheter hindrar dem från att ta betalat för nyheter på nätet..

Kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth (M) försvarar de nya reglerna. – Det är mycket viktigt att hitta en balans mellan bolagens utvecklingsbehov och skyddet för övriga aktörer på mediemarknaden ( Minsann) .

LÄS MER: http://www.svd.se/kulturnoje/nyheter/kritik-mot-statlig-forhandsprovning-av-public-service_5814003.svd

De nya reglerna om förhandsprövning av tjänster gäller public service-bolagen SVT, Sveriges Radio och Utbildningsradion. Företagen ska själva anmäla ”nya permanenta programtjänster – eller andra tjänster av större betydelse” till granskning. Granskningen sköts av Myndigheten för radio och tv som den 1 augusti 2010 ersatte myndigheterna Radio- och tv-verket och Granskningsnämnden för radio och tv. Reglerna om förhandsprövning grundas på ett meddelande från EU kommissionen om statsstödsreglernas tillämpning på radio och tv i allmänhetens tjänst.

Mina tankar går oavkortat till Italen och den självgode Berlusconi .

Berlusconi är en omstridd politiker i såväl Italien som utomlands, bland annat eftersom han äger hälften av Italiens tv-kanaler vilka ger honom öppet stöd. Han har också delgivits misstankar om inblandning i flera stora mutskandaler, dock utan att någonsin blivit fälld för detta. Det blev ganska  uppmärksammat när han kontaktade Svenska staten och begärde  ”rättelse” mot SVTs reklam om den ” fria statstelevisionen” orsak motbilden var Italen och nämnde Berlusconis kanaler..

Förrutom skandalerna av diverse ”eskorttjänster” är det allmänt vedertaget att kvinnor över 30 icke göra sig besvär på hans tvstationer. Undrar om karln  personifierat samlat alla niddrag man kan finna i en enda gubbe ?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s