Kandidatanalyser

Anders Wallner gör just nu en ganska intressant genomgång av oss Språkrörskandidater och ställer en del följdfrågor kopplat till detta.

Sunt och bidrar onekligen till en del i vår öppna process som är något av ett signum.

Har en fredag i regionalpolitikens tecken med världen i vårt hus via webbmöte, teknik är fantastiskt bra hjälpmedel när det funkar och som alltid är det människorna som ger mening och innehåll. Känner mej både aktiv och klimatsmart idag således!

Så naturligtvis kommer här en länk att förkovra sig i: http://anderswallner.se/2011/01/07/sprakrorskandidat-karlsson/

 

Riktigt kul med länken till Schlaugs uttalande om undertecknad som en ” karismatisk outsider”, det tackar jag särskilt för  : http://schlaug.blogspot.com/2010/09/fornyelse-av-de-grona.html

 

Annonser

7 thoughts on “Kandidatanalyser

 1. När MP bytte karta & kompass för att istället bli mer följsamma till sossarna, så flydde en del gamla medlemmar. Kanske dessa återkommer, om Du Akko har viljan att återta partiets hörnstenar. Av utsagor på Schlaugs blogg kan man få den uppfattningen.

  Det vore därför ett bra komplement, om Du i god tid före valet av ”rör”, ville berätta hur Du ser på frågor som t.ex. svensk trupp i Afghanistan, nedtoningen av tidtabellen för kärnkraftsstoppet och medborgarlönen, samt den ändrade synen på EU.

 2. Gröna Tankar !
  Tack för feedback och naturligtvis skall du få min syn på frågorna:

  Jag är helt övertygad om att vapen aldrig kan skapa fred.
  Det gör att jag är FÖR FREDLIGA -SOCIALA – Demokrati- och Miljöbistånd. Dvs att bygga på människors rätt och vilja till ett fredligt samhälle. Med det så förstår du säkert att jag är för en AVVECKLING AV STRIDANDE TRUPPER i Afghanistan. Det har nästan blivit något av ett gigantiskt ”live spel” för olika truppers krigsträning. Dessutom sabboterar det sociala insatser när militär med vapen kliver in i andra projekt och förvirrar befolkning vem som är vem ( vän eller fiende) och som alltid är det cevila som står i kläm och offras. Uppgörelsen i riksdagen var ett försök att just uppnå ett beslutat exit datum ( 2014) för Svenska trupper- riksen är uppenbar att det blir som med kärnkraftsavvecklingen… Efteråt tolkar bla Bildt detta som ett kanske datum mycket frustrerande för oss alla i MP- därför gillade jag våra 4 ledamöter som röstade mot förslaget just för att markera vikten av exit ( 2013 i grundförslaget från MP mfl)

  Kärnkraft : jag är en aktiv kärnkraftmotståndare som vill se en aktiv avvecklingsplan och agenda för förnyelsebara energislag. Kärnkraften strider mot systemvillkor och global solidaritet och människor över tid = det säger allt !

  Medborgarlön – kan ses i hop med frågan om grundtrygghet. Det finns en Luthersk syn på lönearbetet som arbetsnorm baserat på att våra välfärdsskatter tas från arbetade timmar istället för på produktion/varor.

  Jag ser ett behov av att få en seriös debatt om skattereformer som är miljöstyrande fullt ut dvs stigande uttag på produktion och miljöstörande verksamhet / produkt och ingen eller mindre på arbete som då skulle avdramatisera hela problematiken med arbetslöshet- arbete och lönekostnader. Idag är det i anställda man kan ” bespara” på vilket minskar välfärdsbudget på två sätt i form av mindre skatt + ökade sociala försörjningsbehov.

  Frågan är inte enkel då skattepolitiken är en koloss att fingra i men att starta en ideologisk och visionär nationell politisk debatt vill jag absolut göra. Här stöder forskningen Miljöpartiet i tex lyckoforskning mm Vi har blivt hånade förr men tiden är på vår sida- dagens beskattningsmetod fungerar inte för ett mordernt samhälle, medborgarlön skulle dessutom stimulera till socialt engagemang / föreningsliv i form av TID för dito vilket är ett behov med en befolkningspyramid där färre u´nga skall försörja flera äldre.

 3. EU
  Jag ville ha kvar utträdeskravet, men respekterar vår interna process med omröstning.

  Om man inte är överens är majoritetsbeslut det minst odemokratiska. Det bygger dock på att vi har GRÖNA parlamentariker och jag må säga att Carl Schlyter ( bäst i test) och Isabella Lövin gör skillnad i sin närvaro.

  Jag anser att EU bör byta prioritering : Från Frihandel till Människor och Miljö det vore ett steg till min tes om
  oss som värlsdmedborgare och vi borde ha ett mänskligt GLOBALT-FN organ som jobbade för FRED-MILJÖ-KLIMAT-MAT/ VATTEN- Jämlikhet/ Jämställdhet !

 4. En fråga till, om det tillåts.

  Anser du att Sverige ska införa ett system, där väljarkåren tillsätter statschefer (”stats-rör”)? Eller vill du behålla monarkin?

  Ifall du går på den första linjen, vill du då verka för en sådan reform?

 5. Hejsan
  Jag anser INTE att statschefsposten är något man skall ärva över generationer = jag är inte för monarki som bygger på familjearvsrätt som tillämpades inom Tzarfamiljerna och olika ätter runt om i världen, det är INTE MODERNT !!!

  Jag anser att det är öppna fria val som gäller för att bygga demokrati, ser rent av inga behov av presidenter etc ? En statsminister räcker gott och må de inte sitta för länge- rotationsprincipen är sunt på flera sätt. Man blir lätt hemmablind.

  Intressant fråga om monarkins avskaffande- hur går det till hur sker ”skatteväxlingen” vem äger vad -folket eller familjen. Måste fundera på den ett tag. Idag är det en form av etablerad PR maskin kopplat till Bernadotte familjen som ärvs mellan generationsled. Nu har ju Victoria valt en make av folket och de kanske morderniserar sig själva typ !? Byter jobb avsäger sig uppdraget eller blir politiskt aktiva som alla vi andra ?

  I grunden skulle jag inte ha problem att lyfta frågan men frågan är räknas det som ”stadskupp” då vi har monarki enligt grundlagen ? Demokratifrågor måste gå att prata om det handlar om principen inte om personerna i fråga så att säga.

 6. Tack igen, Akko, det blir bara bättre och bättre! Du har rätt i, att det räcker med en statsminister, alternativt ett par ”statsrör” eller ”riksrör”, kvinna och man.

  Nu är väl kvoten av frågor och svar fylld.

  Därför ska jag inte ställa nästa fråga, den som var tänkt att handla om din syn på alternativ läkekonst, typ den antroposofiska som leg.läk. utövar: http://www.sfim.se och http://www.eliant.eu och http://www.vidarkliniken.se

  Så jag får tacka för ordet!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s