Centerspöken och Verklighetens folk

 

Partierna rannsakar sig runt om i landet, inte minst blockpolitikens förlorare på Allianssidan.

Alla ska bidra alla ska vinna eller hur var det de sa?

Att den som har skall varda givet synes väl klart när vi tittar på hur valresultatet sopat banan av Kristdemokrater och förlupna Centerpartister. Det skall löna sig att ha framgång och i retorikens namn skall det kosta att vara förlorare. Den politiken bedriver ju alliansen inte bara internt mellan sig gällande politiska mandatfördelningen, den politiken håller rent socialt på att splittra Sveriges samhällsbyggande i rika arbetande och sjukligt fattiga.

Den som har skall varda givet – sköt dig själv och skit i andra.

Regeringens jobblinje måste kompletteras med en ”relationslinje”. Det var partiledaren Göran Hägglunds budskap när han talade på Kristdemokraternas kommun- och landstingsdagar i Norrköping i helgen. Verklighetens folk börjar vakna i eftervalets svallvågor.  Inför drygt tusen kristdemokrater markerade han mot statsminister Fredrik Reinfeldt planer på ett sjätte jobbskatteavdrag. Plötsligt har insikten om att de tillsammans med övriga allianspartier är i en gisslansituation för ett kyligare Sverige ( snickrat av Moderaterna) som inte bygger på mänskliga relationer utan triggar egoism och mammon i den egna plånboken och gärna ett och annat bolag.   Hur kunde Kristdemokraterna blunda för  det som vi andra sett så tydligt i den Borgliga modellen ? Det är inga relationer, det är ett konkurrenssamhälle som Kristdemokraterna är med oc bygger. Där den fattige blir fattigare och den rike ännu mera rik …

Hög standard  eller bara Falsk matematik ?

http://www.youtube.com/watch?v=yPkPfC_W2hM&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=t_D-Bw3wHBY  

Noterar att en namne ”Acko” ( Ann- Christine)  Ankarberg, Jönköping, med helgens övningar nu är partisekreterare. Vi har ju träffats en del i de regionalpolitiska sammanhangen, det är inte ofta man är två Akko i samma rum vill jag lova. Men konstaterat att jag är ensam med Akko som registrerat tilltalsnamn i landet.

Så liten reflektion över det så identitets och själslösa Centerpartiet som gjort valanalys..

Annie Johansson: Stureplanscentern väg till (C)omeback

Det är tydligt att vi behöver förändras. Det handlar inte om att hiva vår politiska övertygelse överbord, vi tror på våra värderingar om liberalism, social och ekologisk hållbarhet, självbestämmande och öppenhet.

Ja så har man då slagit spiken i kistan med det avståndstagandet från Svensklands- och glesbygd till förmån det betydligt centralare ( och rösttäta) Stureplans Centern. Hur smart det är av partiets påläggskalv kan vi bara ana..

När det gäller partiets värderingar  finns ju inget kvar att kasta ut..Maud Olofsson c/o Carlgren  har redan gjort storstädning vad det gäller värdegrunder under mandatperioden 2007-2010.

Då tänker jag på Kärnkraften, Vargarna , konstgödselskatter osv

Maud har senaste dagarna huggit på Allianssamarbetet och Moderaternas ”utbredning” som orsak till ett krympande Centerparti, något som hon idag gjort en pudel på – och kanske efter CUFs klarsynthet- nu helt lastar partiet (och sig själv som företrädare antar jag) :

Se Expressen: http://www.expressen.se/nyheter/1.2310832/maud-backar-efter-kritiken-mot-m 

En sak håller  jag dock  med Annie om :

Det finns behov av en mer ideologisk debatt i Sverige. Den ideologiska debatten och de övergripande frågor som berör människor i deras vardag har kommit i skymundan.  Och då syftar jag inte på den enskilda plånboken, utan sånt som är viktigare – ett samhälle som faktiskt funkar och tar han om varandra oavsett inkomst eller  härkomst. Oavsett om du befinner dig i centrala storstan eller på naturnära lands och glesbygd . Där  ska basservice backa upp, med välförvaltade skattemedel,  utan att allt är utsålt till marknadskrafternas vinstdrivande bolag utan samhällsansvar.

Fler som bloggar om Kristdemokraternas nyvaknade nationella engagemang för relationer:

http://mpwanneby.blogg.se/

– Funderar förresten på hur de jobbar internt med sina egna ungdosmrelationer efter avhoppet i bla Kalmar län efter valet ..   Läs mer på  : http://stinastenback.wordpress.com/2010/11/15/om-allt-och-ingenting/

 

Språkrör: Det analyseras vilt om de Gröna Språkrören – senast en liten jämförelse mellan Walterson och undertecknad på Ringborgs blogg : http://pierreringborg.blogspot.com/2011/01/akko-eller-mikaela.html

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s