Gnälldiken i oppositionen

Landstingsfullmäktige i Vimmerby stadshus…

Först frustrationen på det icke existerande trådlösa nätverket (-som trots goda försök av ITfolket inte klarar tegelväggarna). Sen drar alliansens gnälldike igång, med sot och aska kring verksamhet, medarbetare, lokaler, KLT, bussar och tåg osv i inlägg efter inlägg…

Är det halvfullt eller halvtomt ? Speglar månne deras inlägg interna konflikter eller är det bara uttryck för allmän sandlåda för oppositionspolitik ?

Vårt gröna Landstingsråd Jessica Rydell, levererande lysande bra- inte minst när de  två Moderatläkarna mixade sina rolller i talarstolen och menade att politikers beslut kunde de inte bedömma/ ta ansvar för…. Hallå det skulle du tänkt på innnan du tog plats i landstingsfullmäktige? Inte kunde man ge besked om hur man såg på det faktum att kollegor i 5 landsting( varav 4 borgligtstyrda) redan har avtal med tex Vidarkliniken som vi också initierat. De fem utgör regioner med 50% av Sveriges befolkning- hur flummigt  är det på en skala 1- 10?

Interpellationen gällde deras ” proffissionella oro” gällande Miljöpartiets uttalade vilja för alternativa metoder- tyvärr blandade de ihop dessa med olika ”trosläror” så som atroposofi.

Jag undrar om denna kombinerade läkarduo är medvetna om sina allianskompisar, minst ett parti har uttryckligen en kristen grund i sitt politiska arbete och gärning. Vi talar om religion som år 2011 fortfarande ”tror” på att ett gossebarn som föddes av en oskuld utan sexuellt umgänge med en ”gud fader” och som växte upp och utövade aktiv healing/ handpåläggning där blinda fick synen åter, lama kunde ställa sig upp osv… Att de dessutom förnekar utvecklingsläran till förmån för  fader – sonen och den helige anden ( morsan blir ej omnämnd i sammanhanget).

Tror att grabbarna får ta en tema dag med sina politiska kompisar och fundera på uppdrag, roller och ideologiska värdegrunder.

Behöver jag berätta att det finns vårdverksamheter som uttryckligen säger: 

  Har så väl Guds som samhällets kallelse att ge sitt bidrag till Hälso och sjukvården och vill utifrån det Kristna evangeliet och sin helhetssyn på människan bistå  och hjälpa främst i andligt avseende ”

För oss i den Röd-Gröna landstingsmajoriteten i Kalmar län är det med fokus på Sveriges säkraste sjukvård  2014

Att bejaka alternativa metoder som bygger på sedvanlig hälso och sjukvårdspolicy och avtal med  gällande säkerhet och beprövad metodik  för patientnytta kan inte vara fel- vi är ett vitalt landsting under ständig utveckling. Att stå kvar och stampa i ett hörn duger inte när man jobbar framåt.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s