Solen i Karlstad

 

Årsmötet för regionens MPavdelning –genomfördes under trevliga former i Vimmerby denna soliga helg. Med tema så som Grön ekonomi, Regionförstoring och Sociala medier ökade vi på kunskaper och insikter. Årsmötesformalia betades också av i vår växande förening- vi tre Spåkrör fick förtroendet att fortsätta som team 2011. Man tackar!

Det var att gå upp i ottan ( kl.05.00) idag, för att ta sig till ”Solen i Karlstad”  och språkrörsutfrågningen där.  På tåget sammanstrålade ett gäng Språkrörskandidater även om det var mässfall på grund av en i riksdagsgruppen galopperande influensaliknande åkomma.

Förutom mej / Akko Karlsson var Åsa Romson, Mikaela Valterson och Joakim ”Trulpen” samt  Torbjörn på plats.

Övriga hade förhinder att delta.

Vanan trogen under denna rörturne, blev det lite lokala besök för mej i anslutning till sakpolitiska områden i partistyrelsen, nämligen IRIS Café ett helt underbart föreningsarbete med och för kvinnor i Karlstad. Under lunchen blev det intressanta samtal om verksamhetens vedermödor och glädjeämnen.  Det är Internationella kvinnoföreningen som driver denna verksamhet som kan ses som en framgångsresa för gemenskap och lärande över nations och kulturgränser.

Läs mer på: www.iqf-karlstad-se   Dagens Samhälle hade förövrigt ett repotage här ifrån nyligen: http://www.dagenssamhalle.se/

Efter Iris Cafe bar det av till det kommunala ”Rådrummet” som är en samlad publik verksamhet för miljö och konsumentfrågor. Det var mycket intressant att få en lägesbild av det lokala utvecklingsarbetet på tema miljö. Imponeras över genomförd klimatutbildning för samtliga medarbetare och politiker. Biogassatsningar och lyckad serviceinriktad lokaltrafik är andra exempel att lyfta fram.

Den 17 mars blev Karlstad omdiplomerad som Fairtrade city och dessutom utsedd till Sveriges Fairtrade-huvudstad. Det är en unik utmärkelse och första gången man utser en huvudstad. Karlstad fick utmärkelsen tack vare en mycket positiv utveckling under de fyra år som staden varit en Fairtrade city.

Läs mer på: http://www.karlstad.se/apps/symfoni/karlstad/karlstad.nsf/pages/VaarkommunRaadrummet.html

Under kvällen samlades vi kandidater så på ungdosmhuset inne i stan där själva utfrågningen tog vid efter att lokalmedia besökte oss. Det var medlemmar från hela Region Värmland på plats och frågor och värderingsövningar genomfördes med många hjärtliga skratt. Roligast var nog det nya greppet att ha en ” väljare” att övertyga om det gröna partiets förträfflighet.

Ett stort tack till Karlstad och de lokala värdarna som tog sig an våra besök under dagen.

Läs även: http://mpkarlstad.wordpress.com/2011/04/11/sprakrorsbesok-i-solstaden/

Annonser

One thought on “Solen i Karlstad

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s