Glad Påsk och manifestationer

Det är påsksäsongen för alla stadsbor, resan på väg till en sommarstuga eller släktgård någonstans på Svensk landsbygd har startat, man kan lätt upptäcka detta genom antalet monotomt rullande bilar på våra vägar i ”stråken” tex E22: an på Östkusten ner till Småland och Öland. Det är också svarta stråk där många tragiska trafikolyckor sker, folk är trötta förare, dispyter i bilar och viltet utanför, vissa kör påverkade andra smsar under färd… Färdas väl och varsmat så inte påsken får firas på sjukhus.

Det känns åter igen så avkopplande att bo, leva och ha sin hobby och sommarplats på ett och samma ställe = klimatsmart!

Många av våra bygder här mer än tredubblar befolkningen under helger och semestrar och ställer krav på service och logistik som har svårt att bära sig året om. Regionalpolitik och utjämningsbidrag är en del i den mattematiken som är oerhört viktig.

Nåväl skärtorsdagen kom med strålande sol och 20grader varm, heldag i trädgården som var välbehövligt efter en intensiv aprilmånad. Noterar intressant att det som vi ”trädgårdsentusiaster” känt av gällande trädgårdslycka och harmoni nu faktiskt vunnit vetenskapliga belägg. Forskare har dokumenterat att halterna av stresshormon sjunker i natur och trädgårdsmiljöer liksom att pulsen slår långsammare och att humöret stiger .

Själv myser jag runt på mina 5000kvm och konstaterar att trädgården består trots skador av vinterns extrema mängder snö och de vårstormar som slet sönder vindskivor och annat bråte. Visst är det fläkta buskar och grenar men det fina med växtlighet är att de kommer igen med lite varsam ”putsning” och handpåläggning. Min trädgård har dessutom fått klara sig själv det senaste året pga valrörelsen 2010 och som sagt det har den gjort med bravur. Knorr på skitiga nävar i myllan blir det när jag just läser att  man till råga på allt funnit att det finns bakterier i jorden som har förmåga att bilda signalsubstansen SEROTONIN, ett ämne som gör oss människor väl till mods och gör oss redo att möta dagen med ett leeende!

Denna helg kommer dessutom att avrundas med manifestationer på temat Tjernobyl och framtiden för förnyelsebart.

Läs mer : http://www.nyheterna.net/nyheter/oskarshamn/miljoepartister_manifesterar_mot_kaernkraft

http://www.dn.se/nyheter/varlden/otillrackliga-loften-om-tjernobyl

Det är 25 år sedan det small i Ukraina och Tjernobyl något som påverkar oss än idag, med händelseutvecklingen i det högtekonolgiska Japan har många fått ta en andra rond i sin relation med kärnkraftsenergins baksidor.

25/4 Manifestation på OKG Oskarshamn Kl.12.00 Det blir musik och tal under ca 2 timmar.

26/4 Manifestation/ demonstration på Sergelstorg i Stockholm 10 000 mot kärnkraft Kl.18.-19.00

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s